HSV Service

Nederland pakt Interlandwinst in België

4090
12 jun 2017

Na jaren de tweede of zelfs de derde plaats behaald te hebben nu eindelijk een keer de winst voor een verjongde Nederlandse Nationale Selectie Kustvissen tijdens de Alan Gilbert Memorial, een jaarlijkse Interland tussen de Nationale Selecties van Engeland, België en Nederland.

Vanaf woensdag 7 juni was het grootste deel van de Nederlandse ploeg al in België om te gaan proefvissen op de parcoursen de Lekkerbek (Knokke-Heist) en de Nordic (Blankenberge) . Woensdag teisterde een ware storm de kust en was het haast onmogelijk om fatsoenlijk te kunnen vissen en met een wind dwars over het strand werd je zowat gezandstraald. Gelukkig ging de wind in de nacht van woensdag op donderdag liggen en waren er op donderdagmorgen perfecte omstandigheden; weinig wind en een mooie branding en met opkomend water werden er mooie zeebaarzen, scholen baarsjes, botjes en harders gevangen door de ploeg. Dat gaf vertrouwen! De wind nam verder af en s’avonds op het parcours Lekkerbek was het sprokkelen voor een visje door gebrek aan branding. De weersverwachting voor vrijdag was echter perfect met wind op de kust, dus branding, wat weer uitstekend is voor de vangst op zeebaars.Vrijdagavond 9 juni 2017 betrad het team bestaande uit Mark Huijps, Remi Lindhoud, Arjan Rijnberg, Marien Flipse, Kristiaan Minderhoud, Marijn Gabrielse, Arjan de Bruijne, Klaas Winter, Michel Mosselman, Jeromy van Houdt, Martijn Westdorp, Jeroen den Engelsman, Arjan van Moort, Ruud van Noord en Kees Gillissen, het strand van Knokke waar de vangsten beter waren dan verwacht.
Vanaf meet af aan draaide de ploeg goed en met bonusvissen werden de nodige punten vergaard en ging de dagoverwinning, met 55 punten voorsprong op gastland België, naar onze mannen.

Zeer warm was het op de tweede dag op het parcours Nordic aan het strand van Blankenberge. Gezien de vangsten van de donderdagmorgen waren de verwachtingen hoog gespannen maar het duurde vrij lang voordat er eindelijk wat vis uit het water kwam, tot een uur voor tijd had het Nederlandse team nog 3 man zonder vis!
Gelukkig vingen ook de drie laatste vissers uit de ploeg nog hun vis en dankzij puike scores van Ruud van Noord, Klaas Winter, Marijn Gabrielse, Jeroen den Engelsman, Kristiaan Minderhoud, Remi Lindhoud, Michel Mosselman en Mark Huijps die allemaal hoog tot zeer hoog scoorden in hun zone konden we het verlies van punten bij de sterk vissende Belgen beperken. De Engelsen konden wederom geen potten breken en werden net als op de eerste dag derde.

Bij de prijsuitreiking bleek dat we met 17 punten voorsprong op de Belgen de Interland gewonnen hadden en werd het tijd voor een feestje dat tot in de kleine uurtjes van zaterdag op zondag duurde. Lof voor de ploeg waarin het een verademing is om te zien hoe professioneel de jongeren zich al manifesteren, een mooie toekomst in het verschiet! 


Michel Mosselman
 
Hoewel het een teamresultaat is waar ieder vis telt en iedereen zijn inzet heeft getoond is het toch vermeldenswaardig dat Michel Mosselman de individuele klassering won, gevolgd door Ruud van Noord, klasse gevist mannen!

Dit interland was een sportieve strijd met fantastische onderlinge verhoudingen waar respect en plezier maken samen gaan met topsport en prestatiedrang.

Een trotse coach!
Arthur van Tienen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.