HSV Service

Hét Visblad online augustus (video)

5944
20 jul 2017

De mussen vielen de laatste dagen van het dak, maar gelukkig valt vanaf vandaag het augustusnummer van Hét Visblad bij de abonnees in de bus. De zomervakantie is nu bijna in het hele land begonnen, dus vind je in deze editie een aantal mooie, zomerse reportages. Zo gaan we popperen op baars, haaivissen op de Noordzee en karperen in hartje Utrecht.

Aangezien het toch zomervakantie is, kun je het best eens een keertje wat later maken. Dat doen we ook in de nieuwe video van Visblad TV. Samen met kunstaasvisser Jurjen Wijnstroom duiken we een avond het centrum van Haarlem in. Hij vist tegenwoordig namelijk liever in de schemering en het donker op snoekbaars (en andere roofvis). Het hoe en waarom van deze donkere sessies brengt hij in de video en het bijbehorende artikel in Hét Visblad voor het voetlicht. Veel kijk- en leesplezier!

Popperspektakel

Voor Rick van de Pol staat de zomer synoniem voor het popperen op baars. De spectaculaire aanbeten in het oppervlak zijn de reden dat deze zuiderbuur helemaal verslingerd is geraakt aan het vissen met oppervlaktekunstaas. In het roofvisartikel van deze maand legt hij stap voor stap uit hoe hij deze visserij aanpakt. Aan de hand van zijn tips & trucs moet het jou ook lukken om spetterend baars te vangen.


Prachtige baarzen die de poppers uit het wateroppervlak grissen.

‘Urban’ karpervissen

Streetfishing op roofvis mag dan aardig zijn ingeburgerd, karpervissers zie je zelden midden in de stad. Mitchell Jans laat in de karperrubriek zien dat er in de Utrechtse grachtengordel prima vangsten te boeken zijn. Hij plukt tijdens de reportage een echte stadsbak uit de singel en vertelt je in het artikel alle do’s en dont’s van het ‘urban’ karpervissen.


Mitchell vangt schitterende karpers in hartje Utrecht.

Haaien en Britten

In het zeevisartikel gaan we de Noordzee op met een groep vrienden die elk jaar meedoet aan Sharkatag. Ze vertellen over dit bijzondere evenement en strooien ondertussen met haaivistips. Ook in de witvisrubriek figureert een vriendengroep. Dit betreft Britse witvissers die hun vakantie steevast aan de Overijsselse Vecht doorbrengen aangezien ze lyrisch zijn over de sportvismogelijkheden in Nederland.


Haaien vangen in de Noordzee is leuk en spectaculair!

En nog veel meer

In de rubriek Hengelsport & Maatschappij spreken we drie verenigingscontroleurs van De Ruischvoorn uit Tilburg die dit jaar hun 25-jarig jubileum vieren. Tenslotte stelt Marjan van Kampen – de nieuwe voorzitter van Sportvisserij Nederland – zich in de Spraakwater van deze maand voor aan de lezers van Hét Visblad. Samen met de andere vaste rubrieken – Wist je dat?, Vis TV Backstage, Haring of kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, de column van Sjaak Bral, In de Markt, Wedstrijdvissen en de Servicepagina’s – heb je dus weer voldoende interessant leesvoer te pakken!

Abonnement

Wil je elke maand 68 pagina’s vol met visplezier ontvangen? Word dan voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) abonnee van Hét Visblad, inclusief een fraai welkomstgeschenk. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.