HSV Service

Hét VISblad Online februari (video)

4427
24 jan 2019

Nu de eerste maand van het nieuwe jaar bijna om is, kunnen VISblad-abonnees alweer naar het februarinummer uitzien. Vanaf vandaag wordt deze kersverse editie thuis bezorgd. Daarin lees je onder meer een exclusief interview met karpericoon Rini Groothuis, die de redactie uitgebreid vertelde over zijn nieuwste boek: Sluimerend Dynamiet 2.0.

Voor de nieuwe VISblad TV wurmde hoofdredacteur Joran Bal zich in zijn waadpak en viste samen met bellyboat-crack Johan van der Hek (43) 'up tempo' een rivierplas af. Het vizier was afgesteld op baars en snoekbaars, maar die gaven de eerste visdag slechts heel sporadisch thuis. Anders dan gebruikelijk ging het duo daarom nóg een keer het water op. Benieuwd naar de resultaten en sfeerbeelden van deze ijskoude, tweedaagse expeditie? Check dan snel de video hieronder en lees voor meer tips bij deze visserij het bijbehorende artikel in het blad.

Ben je na het lezen van het blad enthousiast geraakt over bellyboatvissen? Klik dan hier voor een eerder artikel (PDF) in Hét VISblad waarin álle basics van deze visserij worden uitgelegd. Zo kun jij snel aan de slag met bellyboatvissen!

Line Thru baits

In de roofvisrubriek lees je het verslag van een struinsessie op snoek bij het Utrechtse Gagelbos. Redacteur Bard Borger ging met trouwe vismaten Jelle de Jong (31) en Daan Hoogendoorn (31) op pad om te zien waarom zij zo'n fan van Line Thru baits zijn. Ook welke modellen er zoal zijn en hoe je dit aangepaste kunstaas het beste inzet, lees je in het verslag van deze ochtend.Bloot tegen overbevissing

In de rubriek Spraakwater vertelt campagnecoördinator Nederland Sharon Becker over de veelbesproken campagne 'Fishlove' van Our Fish, gericht tegen overbevissing. Diverse BN'ers - waaronder Yolanthe Sneijder-Cabau, Tygo Gernandt, Anna Drijver en Rutger Hauer - gingen voor dit goede doel volledig naakt op de foto met een dode vis.En meer!

Natuurlijk lees je nog veel meer interessants in dit hagelnieuwe nummer. Zo laat witvisspecialist Fokke Visser (43) aan de Kromme Knilles bij het Friese Akkrum zien hoe hij in de winter de voorn aan de schubben komt. Regerend Nederlands kampioen Kustvissen Wout van Beijeren (66) toont aan het strand van Noordwijk met welke techniek hij onlangs de ruim honderd andere deelnemers achter zich liet. 

--

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts €12,95 (twaalf nummers) ontvang je elke maand 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.