HSV Service

Hét VISblad online november (video)

1461
18 okt 2022

Deze week valt de november-editie van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. In dit nieuwe nummer volop inspiratie om gauw weer naar de waterkant te gaan. Want nu de herfst in volle gang is – met veelal wisselvallig weer, maar milde temperaturen – en de vis de winter langzaam dichterbij voelt komen, is voor veel visserijen dé toptijd aangebroken. Een vooruitblik op de inhoud van het magazine.

We trappen af met VISblad TV. In deze videorubriek gaan we meestal met een specialist op pad, maar dit keer pakken we het iets anders aan: presentatoren Joran en Robert nemen het tegen elkaar op in een heuse kunstaas battle: shads versus lipless crankbaits, oftewel subtiel versus luidruchtig. Want samen vissen is gezellig en praktisch, maar biedt ook de kans om met je vismaat te vergelijken welk aas op dat moment en op die stek het beste vangt. Met een battle kun je daar een extra leuke draai aan geven.

Benieuwd naar de eindstand van dit vriendschappelijke ‘potje’? Check dan gauw de nieuwe aflevering:De rivier de Hollandse IJssel – het getijdenstuk tussen Gouda en Capelle a/d IJssel – vormt het strijdtoneel in bovenstaande video. Meer weten over deze unieke roofvisstek die verscholen in de Randstad ligt en garant staat voor bijna 40 km visoever? Check dan zeker ook het bijbehorende artikel op pag. 8 t/m 13 van het magazine.

Feedertips van de kampioen

Begin september won Edwin Timmer (53) het Open Nationaal Kampioenschap Feedervissen. En bij het WK Feedervissen voor clubteams pakte hij de afgelopen jaren ook al drie keer goud. Kortom: Edwin kan aardig feedervissen en heeft het spelletje meer dan behoorlijk in de vingers. Speciaal voor Hét VISblad nam de kersverse winnaar plaats aan een van zijn favoriete wateren: het Van Starkenborghkanaal bij Zuidhorn. Aan deze Groningse vis-oase – die in de VISpas staat – verklapt hij je zijn feedertips en -tricks. Die lees je in het blad op pag. 28 t/m 32.Tips tegen rivierkreeftenoverlast

Rivierkreeften vormen tegenwoordig in veel delen van ons land een ware plaag: ze vreten het aas van de hair en kunnen karpervissers het leven behoorlijk zuur maken. Zo zuur, dat hengelsportwinkelier Sander van Kooten (47) zelfs al klanten sprak die hierdoor overwogen om te stoppen met karpervissen. Zonde, want je kunt je met wat aanpassingen goed wapenen tegen de grijpgrage scharen van deze exoten. Sander – zelf fanatiek karpervisser – weet gelukkig raad. Hij opende zijn trukendoos en laat je in de karperrubriek (pag. 34 t/m 39) zien dat je de overlast op slimme en inventieve wijze kunt beperken.
 


Baarzen met topwaters én de vlieg

Geen visserij die de laatste jaren zo’n hype was als die op de XL-baarzen van de rivierplassen. Voor deze koude aangelegenheid – ’s zomers zwemmen ze doorgaans meer verspreid over de rivier zelf – heb je de keuze uit tal van technieken: uiteraard de gangbare kunstaas- annex finesse-aanpak, maar er is meer mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van topwaters c.q. oppervlaktekunstaas? In de roofvisrubriek (pag. 40 t/m 44) vertelt Rinus Robaard (26) je alles over deze (letterlijk en figuurlijk) spétterende visserij die zeker niet alleen voor de zomermaanden is weggelegd. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we in de vliegvisrubriek (pag. 54 t/m 58) ook nog een reportage over het vliegvissen op de kapitale rivierbaarzen – met Herman ter Harmsel (58) en zijn zoon Tim in de hoofdrol.Nog veel meer!

Was dit alles? Zeker niet! Zo lees je in dit nieuwe nummer van Hét VISblad ook het laatste nieuws op sportvisgebied en de nieuwtjes op productgebied. Verder zoomen we deze maand in op twee bijzondere verschijningen: de wolhandkrab en de sneep. Ook bespreken we de Kano- en Visvijver bij Emmen – een hele interessante hotspot – en zetten we de kustvisserijen voor de maand november voor de zeevisliefhebbers op een rijtje. En dan hebben we hier nog niet eens alle rubrieken genoemd. Genoeg leesplezier dus!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 krijg je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide