HSV Service

Hét VISblad online april (video)

1899
07 mrt 2023

Het aprilnummer van Hét VISblad valt vanaf vandaag bij de abonnees in de bus. In deze nieuwe editie schotelen we je weer een mooie mix van reportages en artikelen voor, ter inspiratie voor jouw eigen visserij. Zeker de roofvisser – die nog tot het eind van deze maand ‘groen licht’ heeft voordat de gesloten tijd voor kunstaas begint – kan met dit blad prima uit de voeten.

Zo staat in de nieuwe VISblad TV-video de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel centraal. Dit 35 kilometer lange kanaal tussen Nieuwegein en Gouda zie je snel over het hoofd, terwijl het toch voor het grootste deel in de VISpas staat. Het troebele water en de talrijk aanwezige hotspots zijn voor Joran Bal en Robert de Wilt reden om eens te gaan onderzoeken wat voor roofvis hier huist.

De zoektocht begint in hartje IJsselstein, waarna de twee presentatoren het kanaal afzakken richting Montfoort, Oudewater en Hekendorp. Als aanpak wordt er gekozen voor het oud-Hollandsch shadvissen. Zo kunnen de stekken snel worden uitgekamd om te zien of er wat te halen valt. Of dat ook is gelukt? Dát zie je in onderstaande video. Veel kijkplezier!Benieuwd naar meer praktische tips over hoe Joran en Robert het aan de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel hebben aangepakt? Lees dan ook het bij deze video gemaakte artikel in de april-editie van Hét VISblad (pag. 8 t/m 13).

Bellyboaten op groot water

Voor de roofvisrubriek van dit nummer stapten we samen met Ward de Corte in de bellyboat. Dat deden we aan het Hollands Diep en Haringvliet, waar hij ’s winters fanatiek op baars vist. Dan zijn deze ‘goudklompen’ op topgewicht en extra imposant. Zijn uitrusting en aanpak zijn behoorlijk basic, maar daarom zeker niet minder effectief. Alle tips & trucs van deze sympathieke Belg lees je in de reportage op pagina 40 t/m 45.De melkman in Apeldoorn

Aan een parkvijver in Apeldoorn showt witvisser Jordi Jansen hoe hij op drukbevist water het verschil probeert te maken met ongebruikelijke ingrediënten. Er zijn namelijk maar weinig witvissers die melk en siroop door hun voer mengen. Wat daar de gedachte achter is en hoe hij precies te werk gaat, doet hij op pagina 34 t/m 39 uit de doeken. Dat zijn aanpak werkt, bleek tijdens de reportage die in verre van ideale omstandigheden plaatsvond.11 tips voor slim voorvoeren

Met het voorjaar in aantocht gaat het metabolisme van de karper langzaam maar zeker in een hogere versnelling. Daar kun je als karpervisser op inspelen met een uitgekiende voercampagne. Maar hoe pak je zoiets nou precies aan? Want simpelweg een paar keer wat boilies voeren is niet altijd even praktisch. In het artikel op pagina 26 t/m 32 tackelen we een aantal veelgemaakte fouten en geven we je handvatten om slimmer te voeren.Gouden strandvistips

Francis Danen kroonde zich vorig jaar op het strand van Zoutelande tot Individueel Nederlands Kampioen Kustvissen bij de dames. Onlangs trok ze op het Nollestrand de trukendoos nogmaals open Voor Hét VISblad. Haar belangrijkste tips & trucs hebben we voor je op een rijtje gezet, zodat jij hier je voordeel mee kan doen bij jouw strandvisserij. Check pagina 46 t/m 51 voor de adviezen van Francis.Meer leesplezier

Deze editie van Hét VISblad biedt nog veel meer. Zo gingen we in de gemeente Eemsdelta op pad met vader Auke en zoon Albert de Vries. Zij zijn sinds een jaar of vier fanatiek aan het vliegvissen en lieten zien hoe ze het streameren op snoek aanpakken. Ook interviewden we VISjuf Nienke van Ruiten met het oog op de start van het nieuwe visles-seizoen voor de deur. Zij vertelt hoe ze de passie voor de hengelsport probeert door te geven aan de jeugd. Uiteraard ontbreken de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Visnieuws, Media, VIS TV in detail, In de schijnwerpers, Bijvangst, Wedstrijdvissen, In de markt en de Vuurdoop niet. Kortom: 68 pagina’s leesplezier!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Al voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement af (tien edities). Zo mis je voortaan geen magazine meer. Daarbij mag je bovendien kiezen uit mooie welkomstcadeaus óf een eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.