HSV Service

Hét VISblad online januari (video)

2280
19 dec 2023

Met het einde van het jaar in zicht valt bij de abonnees al de eerste 2024 editie van Hét VISblad in de bus. Zo vlak voor kerst schotelen we je een gevarieerd en winters – voor zover mogelijk anno 2023 – nummer voor. Dat biedt weer volop interessant leesvoer, zowel in print als digitaal!

We beginnen deze keer op het gemakje, want haastige spoed is zelden goed. Dit bekende gezegde is soms ook van toepassing op de baarsvisserij. Er zijn namelijk dagen dat het kunstaas een flink stuk langzamer moet worden gepresenteerd om Perca fluviatilis tot een aanbeet te verleiden. In het VISblad TV-artikel zoomen we in op vijf manieren en technieken die zich goed lenen voor een slow motion presentatie. Vervolgens zijn we later nog een keer naar de waterkant toe gegaan om de bijbehorende video op te nemen. Hoe we het er toen vanaf hebben gebracht, zie je in de onderstaande video.Wijtingfestijn met de wereldkampioen

Na het succes van Mathias Baas op het WK Kustvissen voor Junioren zijn we snel met de kersverse wereldkampioen in de categorie tot 21 jaar op pad gegaan voor een reportage. We gingen met hem terug naar het Banjaardstrand. Daar veroverde hij in oktober in de laatste en allesbeslissende wedstrijd het goud in het individueel klassement. Op die speciale plek blikken we met Mathias terug op het voor hem zo succesvol verlopen WK in eigen land en strooit hij met tips voor een succesvolle winterse strandvisserij.


Witvisparadijs Lauwersmeer

Voor het witvisartikel begeven we ons helemaal naar de andere kant van het land. Naar het Lauwersmeer om precies te zijn. Deze voormalige zeearm is een uniek water: er zwemt veel en vooral ook grote witvis. Aan deze binnenzee maakt iedere sportvisser goede kans om zijn persoonlijke record brasem, winde of voorn te verbeteren. Het mooie is dat de trukendoos daarvoor vaak niet eens volledig open hoeft. Herwin Kwint wijst je de weg naar een grandioze visdag in dit Nationaal Park.


Stad en platteland

In de karper- en roofvisrubrieken wisselen we de stad en het platteland af. In hartje Leiden laat Pom van der Heijden zien hoe hij de karpervisserij in de grachten en singels van ‘de Sleutelstad’ precies aanpakt. Deze local geeft niet alleen tips over vistechnieken, maar vertelt ook hoe hij zijn rol als ambassadeur voor de spportvisserij vormgeeft. De Noord-Hollandse polder is het decor van het roofvisartikel. Daar volgen we Calvin Clerk en zijn vismaat Niels van Reeuwijk op hun zoektocht naar de aasvis, en daarmee automatisch ook de wintersnoek. Die bevissen ze actief en met kunstaas dat niet veel wordt gebruikt.


Meer leesplezier

In dit eerste nummer van 2024 brengen we je natuurlijk ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de hengelsport (plus relevante aanverwante sectoren). Bovendien zie je in de rubriek ‘In de markt’ de laatste productnieuwtjes voorbijkomen. Verder blikt VIS TV-presentator Marco Kraal vooruit op het nieuwe seizoen, waarvan de afleveringen op 7 januari om 09.30 uur beginnen op RTL 7. In de rubriek Spraakwater gaan we op de e-bike op stap met twee controleurs van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging en in Hengelsport & Maatschappij doen we verslag van de 26e editie van de Euroshow van de Europese Hengelsport Verzamelaars. Tot slot ontbreken ook de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Media, Vrijwilliger, VISpas Hotspots, VIS TV in detail, Bijvangst, Wedstrijdvissen en Vuurdoop niet. Kortom: leesvoer genoeg voor de komende kerstperiode.

Neem een abonnement!

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities) en zo mis je voortaan geen enkel magazine meer. Daarnaast krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.