HSV Service

Reactie Borculose op Berkelproject: 'Vissen krijgen het beter dan wij'

6364
19 jan 2008

BORCULO - "Al dat gegraaf voor die vissen zit me tot hier!" reageert de Borculose Marian Ruesink op het nieuws over de vispassages bij de Stokkersbrug bij Eibergen en het verdeelwerk in de Berkel bij Haarlo.

Zelf woont zij in de buurt van de Lebbenbrugge, waar eerder een vispassage is gemaakt. Afgelopen najaar is daar opnieuw aan zo'n passage gewerkt.

De natuur zijn gang laten gaan, heet het. Maar er is niks natuurlijks aan: vrachtwagens vol keien en klinkers zijn hier in de beek verdwenen. Doordat steeds vrachtwagens heen en weer rijden wordt de onverharde Lebbenbruggedijk aan gort gereden. Maar daar mag niets aan gebeuren, anders doe je afbreuk aan het buitengebied. Als je zoals wij er meerdere keren per dag overheen moet, word je daar niet vrolijk van. De vissen hebben het dik voor elkaar, maar onze kinderen moeten met lieslaarzen aan naar school..."

Ook de operatie deze week rond het verplaatsen van een walnotenboom in Eibergen betrekt ze bij de problemen rond de Lebbenbrugge. "Hier zijn tientallen bomen gekapt en leggen andere het loodje omdat het water de grond van de wortels spoelt." Bron: destentor.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.