HSV Service

Persbericht: Nederland naar het WK Kustvissen in Brazilië

8173
16 okt 2007

Sportvisserij Nederland gaat dit jaar met zowel een heren als damesteam naar het Wereldkampioenschap Kustvissen bij het Braziliaanse Vitória, hoofdstad van de staat Espirito Santo.

Het kampioenschap is van 15 t/m 20 oktober en er doen circa 25 landen aan mee. Nederland en met name de Nederlandse vrouwen hebben de afgelopen jaren dikwijls goede resultaten behaald bij internationale kustviswedstrijden. De Nederlandse dames en heren behaalden vorig jaar in Portugal beiden nog zilver. Zo ver van huis in een niet-Nederlandse ambiance zal het wat moeilijker zijn een podiumplaats te behalen, al hebben wij vaker voor verassingen gezorgd.

Nederland telt honderdduizenden zeevissers, waarvan velen wel eens meedoen aan een zeeviswedstrijd. Jaarlijks worden regionale selectiewedstrijden gehouden voor deelname aan het NK. Van daaruit volgt weer een serie wedstrijden voor plaatsing in de Nationale Selectie waaruit de coaches de leden van de WK-teams kiezen. Onze internationals hebben dan ook al een flink traject afgelegd om dit jaar naar Brazilië te mogen. De Nederlandse equipe die bestaat uit Jan Hennekam, Bas Hollander, Ad Marijnissen, John Soederhuijsen, benjamin Edwin van Tienen, herencoach Frank van Schilt en de dames Truus Huijps, Ilonka Rijnberg, Linda van de Velde, Miranda Willemse, Elaine Vredenburg onder leiding van coach Hans Willemse heeft zich uitstekend voorbereid en acht zich zeker niet kansloos.

Vanzelfsprekend zijn de resultaten van de ploegen dagelijks te volgen op de website
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.