Vis & water

'Vissers raken stekken kwijt'

11505
19 jun 2008

ZALTBOMMEL - Hengelsporters in de Bommelerwaard komen in geweer tegen slecht onderhoud van sloten en oevers.

B. Zorn van De Rietvoorn uit Aalst luidt namens sportvissers in de regio de noodklok: "vroeger zat 't in de polder vol met vissers, maar zo verdwijnt dat beeld voorgoed."

Volgens Zorn nemen de gemeente Zaltbommel en Waterschap Rivierenland de klachten van de vissers niet serieus. "Al jaren schrijven we brieven. Maar je hoort of niets terug of je krijgt een flauw briefje." De gemeente stelt echter geen weet te hebben van schriftelijke klachten. Het aantal telefonische klachten kon gisteren niet nagegaan worden. Beide instanties zeggen klachten serieus te nemen.

Om zijn noodkreet kracht bij te zetten, haalt Zorn het Waterplan Bommelerwaard uit de kast. "Daarin staat dat er bij het beheer van de watergangen rekening gehouden moet worden met alle relevante gebruiksfuncties, dus ook de sportvissers. Bovendien betalen de verenigingen geld voor visvergunningen, maar daar heb je niets aan als het water onbevisbaar is."

Vissers klagen met name over De Capreton en De Drielse Wetering in Aalst. Een woordvoerder van het waterschap zegt dat er volgens de Flora- en Faunawet bij De Capreton nauwelijks gemaaid mag worden. "Nu is dat één keer per jaar, maar we willen best kijken of we voor deze meneer iets extra's kunnen doen. Maar de wet gaat voor welk waterplan dan ook."

Bron: brabantsdagblad.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.