Vis & water

Hoogheemraadschap Rijnland maakt beleid om palingvisserij te beëindigen

7333
10 dec 2009

Het Hoogheemraadschap Rijnland gaat actief beleid voeren om de palingvisserij in haar gebied op termijn te beëindigen en zal voor nieuwe watergebieden geen palingrechten meer uitgeven. Hiermee neemt Rijnland de 'palingmotie' van Water Natuurlijk bestuurslid Jan Oor grotendeels over.

Het Hoogheemraadschap Rijnland en portefeuillehouder Hans Schouffoer hebben de belangrijkste aanbevelingen uit de zogenaamde ‘palingmotie’ overgenomen, waardoor de Verenigde Vergadering van het Hoogheemraadschap niet meer over dit onderwerp hoefde te stemmen. De kern van de motie van Jan Oor is dat Rijnland actief beleid gaat voeren om de palingvisserij in haar eigen gebied op termijn te beëindigen en dat er voor nieuwe watergebieden geen palingrechten meer worden uitgegeven.

Hoogheemraad Hans Pluckel deed er een nog schepje bovenop. Hij stelde dat dit beleid breed moet worden uitgedragen en er vooral ook invloed moet worden uitgeoefend op Den Haag en Brussel om de visserij op schieraal voor de kust van Spanje een halt toe te roepen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.