Vis & water

Kijktip: film 'Ik wil alleen maar zwemmen' Rivierenland (video)

8672
13 feb 2014

Met veel plezier laat Kunst & Wunderkammer weten dat er weer een nieuwe 'Ik wil alleen maar zwemmen' film is uitgezonden: dit keer over Rivierenland, op woensdagavond 12 februari bij Omroep Gelderland. Gastheer in de film is Bjorn Prudon van Waterschap Rivierenland.

We gaan met hem naar de beken op de stuwwal bij Nijmegen en zien dat deze - hoewel schoon en rijk aan voedsel - lang onbereikbaar waren voor vissen. Ook volgen we een vismonitoring bij het Beuningengemaal tussen de Linge en het Amsterdam Rijnkanaal en een monitoring van de vispassage bij het HD gemaal in Nijmegen, met een mooi resultaat.

Bekijk hieronder de uitzending terug:

De rivier de Linge krijgt op veel plekken natuurvriendelijke oevers, hier is o.a. in gemaal de Nieuwe Horn bij Culemborg een grote visvriendelijke pomp aangebracht. En de vrijwilligers van 't Zwanenbroekje in de Ooijpolder hebben een boerenlandje omgetoverd in een echt natuurgebied met natuurvriendelijke oevers en een beek. Het waterschap heeft hier sinds enige tijd een vispassage aangelegd. De eerste vissen hebben de route naar de beken op de stuwwal al ontdekt.

Overigens worden niet alle beken op de stuwwal toegankelijk voor vissen: voor sommige biologen is dat helemaal niet wenselijk...

Daarna is hij te zien bij Uitzending gemist van Omroep Gelderland (mp4) of via de site van Kunst & Wunderkammer.

Bron: www.wunderkammer.nl

Lees ook:

06/06/2012 - Over onderwaternatuur en een mooie oude gewoonte (video)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.