Vis & water

Hét Visblad online januari 2015 (video)

5144
18 dec 2014

Vanaf vandaag valt bij de abonnees het januari-nummer van Hét Visblad op de mat. Deze nieuwe editie zit zoals gebruikelijk wederom boordevol leuke, informatieve artikelen én vistips. De verschijning van dit winternummer gaat uiteraard gepaard met een nieuwe aflevering van Visblad TV. Wij wensen jullie alvast prettige feestdagen en een mooi, gezond en visrijk 2015.

Voordat we het nieuwe jaar in knallen, eerst aandacht voor de nieuwe Visblad TV video. Presentator Ed Stoop schoof ditmaal in alle vroegte aan in de haven van Elburg bij Patrick ten Have en zijn vismaat Danny. In de ochtendschemer kozen zij het ruime sop om slepend met een dode aasvis aan een fireball proberen snoek te verleiden. Op zich niks nieuws zou je zeggen. Ware het niet dat het duo een uiterst effectieve dobber in de vorm van een ‘Side Float’ gebruikt. Dat deze manier van vissen de nodige actie oplevert, blijkt wel uit de video. Check hem snel hieronder.WINTERSNOEK
Over snoekvissen gesproken: in de winterse maanden is ook het doodaas-vissen op zoetwaterkrokodillen weer in trek. De koudere maanden zijn namelijk het startsein voor de witvis om samen te scholen in havens, onder bruggen en op andere aantrekkelijke overwinteringsplaatsen. Vriend Esox lucius weet dit ook en is hier dus in de buurt te vinden voor een makkelijke hap. Vis TV-presentator Ed Stoop vist sinds een paar jaar fanatiek met dood aas op snoek en zet in de roofvisreportage alle do’s & dont’s van deze visserij op een rijtje.

VUURWERK
Deze laatste editie van het jaar 2014 zit verder weer bomvol met spetterende reportages. Zo siert Priscilla Salomons a.k.a.de karperende kapster de cover. Deze chick deinst niet terug voor een beetje avontuur en doet haar passie voor het karpervissen uit de doeken. Ook in de witvisreportage volop karper, maar dan de kleinere variant. Wedstrijdcrack Arjan Klop vertelt je namelijk alles over het vissen met de vaste stok op kruiskarpers in speciaal hiervoor ingerichte vijvers. Het zeevissen is dit keer een familieaangelegenheid. Aan de Nieuwe Waterweg schoven we namelijk aan bij vader (93) en zoon (55) De Vries voor een portret van deze vismaten voor het leven

STUDIO VIS TV

Studio Vis TV komt terug op de buis! Vanaf 21 december gaat dé sportvistalkshow van Nederland zijn tweede seizoen in. Met dit keer meer én langere afleveringen: tien in plaats van acht uitzendingen en in plaats van een half uurtje nu een vol uur zendtijd. Nóg meer tijd dus voor de topvissers in de studio. Nieuw is ook dat Robert de wilt – vorig seizoen de vaste sidekick aan de studiotafel – dit jaar het land in gaat als razende reporter. Kijken dus! Iedere zondag rond de klok van 09.00 uur op RTL 7.

ABONNEMENT
Daarom tenslotte een laatste tip voor degenen die nog geen abonnement hebben op Hét Visblad: voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide