Vis & water

Hét Visblad Online augustus 2015 (video)

5815
30 jul 2015

In verband met de verslaglegging van het WK feedervissen een week later dan gebruikelijk, maar vandaag verschijnt het augustusnummer van Hét Visblad. Ook deze editie bevat weer uiteenlopende artikelen en reportages. Prima leesvoer voor thuis of op vakantie.

Voor de nieuwe aflevering van Visblad TV zoeken we de Limburgse beken op. Te midden van het glooiende heuvellandschap treft hoofdredacteur Joran Bal barbeelspecialist Ruben Veetman. Die tovert echter geen feederhengels, maar een ultralichte ‘specimenhengel’ uit het foedraal. Hoe Ruben daarmee de atletische Barbus barbus weet te foppen, zie je in onderstaande video. 

Een kijkje onder water

Een andere atleet is de fint. Deze springgrage ‘tarpon van de Lage Landen’ biedt leuk sport aan licht materiaal. Roy Habieb laat in zijn artikel zien hoe jij ook ultra light veel plezier kunt beleven aan deze markante rover. In de karperrubriek duiken we onder de waterspiegel met Boudewijn Margadant. Hij vertelt hoe je met een simpele, betaalbare onderwatercamera verbluffende ontdekkingen kunt doen op visgebied.

Anders dan anders

In de witvisrubriek deze keer geen reportage, maar een terugblik op het WK Feedervissen in Westdorpe. Een van de meest spannende en moeilijkste WK’s ooit, waarin de Nederlandse equipe dit jaar helaas geen potten wist te breken. Verder lees je een verzameling spetterende ervaringen van ‘meevissers’. Met de gratis MeeVIStoestemming kun je als VISpashouder namelijk vrienden, familie en kennissen trakteren op een heerlijk dagje sportvissen. Zelf iemand meenemen? Bestel snel de MeeVIStoestemming op www.meevistoestemming.nl.

Grasmaaier & globetrotter

In ‘Haring of Kuit’ lees je hoe de graskarper een biologische oplossing biedt voor het teveel aan waterplanten. Onvergetelijke avonturen van de vissende globetrotter Max van Oers vind je in de rubriek Hengelsport & Maatschappij. Natuurlijk ontbreken ook de rubrieken Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdnieuws, Service Online, Service Extra én de column van Sjaak Bral niet.


Abonnee worden?

Ben jij nog geen lid van Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide