Vis & water

Hét Visblad Online september 2015 (video)

6216
27 aug 2015

Houd als Visblad-abonnee je brievenbus in de gaten, want het septembernummer is vandaag verschenen. Deze nieuwe editie van Hét Visblad zit weer bomvol met spetterende reportages en interessante artikelen vol praktische tips voor zowel het zoete als zoute water.

Zoals gebruikelijk trappen we af met de nieuwe aflevering van Visblad TV. Dit keer zochten we samen met snoekbaarsfanaat Michel Struve de waterkant op. Dat deden we pas aan het einde van een mooie zomerdag, zodat we de schemering en het eerste donker in konden vissen. Die donkere uurtjes zijn volgens Michel namelijk de periode dat de grote glasogen actief worden. Of hij een snoekbaarskasteel weet te verleiden voor de Visblad TV camera, zie je in onderstaande video. 
Zeebaarstips en tongenfestival

In de roofvisrubriek schakelen we over van de zoete naar de zoute rovers. Dicentrarchus labrax staat centraal in het artikel waarin drie zeebaarscracks hun tips geven over drie verschillende facetten van de lastige maar fascinerende visserij. Voor de zeevisreportage namen we een kijkje bij het tongenfestival. Aan boord van de Limanda, een van de deelnemende charterboten, lichten we toe hoe je gericht op Solea solea vist.

Maaskarpers en lessen in eenvoud

Voor zowel het karperartikel als de witvisrubriek reisden we af naar het zuiden van het land. Aan de Limburgse Maas stapten we in de boot van Charith Pathiranage die over zijn karpervisserij op deze machtige rivier vertelt. Iets verderop gingen we langs bij wedstrijdvisser Jo Adriolo. Hij werd vorig jaar met de Nederlandse ploeg wereldkampioen zoetwatervissen en vertelt in aanloop naar het WK van 2015 zijn tips en trucs voor een succesvolle wedstrijdcarrière.

Meer water in de VISpas

In de rubriek ‘Haring of Kuit’ laat Menno Knip, voorzitter van Sportvisserij Nederland, zijn licht schijnen over het streven naar één VISpas waarmee je overal in Nederland mag vissen. Verder ontbreken natuurlijk de rubrieken Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra én de column van Sjaak Bral niet.

Abonnee worden

Ben jij nog geen lid van Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide