Vis & water

EK Zoet Italië: klaar voor wedstrijddagen

10534
19 mei 2017

Na vier lange dagen trainen en vandaag (vrijdag) de officiële training is het morgen eindelijk tijd voor de wedstrijddagen. Zaterdag en zondag doen 24 landen een gooi naar de prestigieuze Europese titel. Vorig jaar werd Nederland teleurstellend elfde in eigen land (EK Almere, 2016). Dit jaar is het dus tijd voor revanche.

Ramon Ansing, Ramon Pasmans, Sjors Milder, Arjan Klop, Wim Fuhler en Peter Post zijn de mannen die het voor Nederland moeten gaan doen. Een mix van jong talent en internationale ervaring. De coaching wordt verzorgd door ervaren rotten Jan van Schendel en Stefan Verhoeven.

Parcours

De Canal Bianco is een prachtig water met ongelofelijk veel vis. Door de stand van de maan, eb en vloed van de zee en de wind zijn het waterniveau en de stroming iedere dag anders. Het water kan binnen een uur 15 cm stijgen en aan het einde van de training kan het water tot wel 60 centimeter gestegen zijn. Het water kan ook weer afgaan richting zee en dan daalt het waterniveau weer. Dit creëert soms een stroming en bepaalt de visserij. Het ene moment moet je met een vlagdobber vissen en op het andere moment moet er gevist worden met een bolletjes-model dobber. Er wordt gevist met dobber gewichten van 2 tot 20 gram.

Trainingsweek

De waterstand heeft echter sterke invloed op de visserij. Maandag en dinsdag werd er goed vis gevangen. Je zou denken dat de vis dan op woensdag nog beter bijt. Echter was door opkomend water en relatief weinig stroming de visserij toch moeizaam in het tweede gedeelte van de trainingsweek. De manier van aanvoeren en bijvoeren is erg belangrijk om de vissen op de juiste manier te lokken. Maar wat en hoe voer je bij als het hard stroomt? En hoe pak je het aan als het water bijna stil staat? Inmiddels heeft de Oranje-equipe dit redelijk onder de knie.

De vissen die hoofdzakelijk gevangen moeten worden zijn kleine en grote brasems, een enkele harder en kolbleien. Verder zwemmen er ook meervallen van tot wel twee meter, waarvan de Fransen een kleiner exemplaar wisten te vangen. Deze vissen zullen tijdens de wedstrijd echter niet meetellen en de tactiek is dus ook om deze juist niet aan te lokken.

Klaar voor de start
Donderdagavond vond de officiële opening plaats. Daar werd Nederland voorgesteld aan de andere landen en het publiek. Vandaag is de officiële training waarna op zaterdag en zondag wordt gevist om de knikkers. Zondag aan het eind van de middag weten we wat Nederland op dit EK in Italië heeft gepresteerd. We houden u op de hoogte via onze Facebookpagina.


Ramon Ansing in actie tijdens de training

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.