Vis & water

EK Zoet in Slovenië op het punt van beginnen

3642
18 jul 2018

Komende zaterdag en zondag wordt in het Sloveense Radece uitgemaakt welk land zich Europees Kampioen Zoetwatervissen mag noemen. Team Holland is daar uiteraard aanwezig. Deze week wordt er getraind om tijdens het weekend voor de prijzen te strijden. Kan Nederland weer eens flink uithalen op een klassiek nummer?

Aan de deelnemers ligt het in ieder geval niet. Onder leiding van bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven is een mix van talent en ervaring afgevaardigd naar Slovenië. Ramon Ansing, Arjan Klop, Sjors Milder, Ramon Pasmans, Peter Post en Wim Fuhler zijn namens Nederland de vissers die het moeten gaan doen.


De Sava

"Het EK wordt aan de Sava gevist. Door de regenval de afgelopen week is het water in de rivier veranderd in vies bruin water. Desondanks lukte het gisteren (dinsdag red.) toch om tussen de 6 en 13 kilo te vangen aan vimba's, barbelen en een enkele carassio's. Vandaag (woensdag red.) is het warm en zitten we in een sector met diep water, tot wel 8 meter. Het water is minder troebel en we vangen vis! Een tiental barbelen waaronder een exemplaar van 2 kilo hebben de weg al naar het schepnet gevonden en we zijn pas anderhalf onderweg", vertelt Stefan Verhoeven halverwege de trainingsdag.


Verloop EK
Donderdag vindt de officiële opening van het EK plaats, waarna vrijdag de officiële training start. Zaterdag en zondag wordt over twee wedstrijddagen uitgemaakt welk land zich Europees Kampioen 2018 mag noemen. Team Holland: veel succes!Sjors Milder showt - in een schitterende omgeving -  zijn gevangen barbeel

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.