Vis & water

Hét VISblad online december (video)

13512
22 nov 2018

Bij alle vispashouders ploft vanaf vandaag de extra dikke, gratis decembereditie van Hét VISblad op de mat. Op de cover poseren Marco Kraal en onze nieuwe columnist Jochem Myjer met een fraaie snoekbaars, gevangen in de eerste aflevering van VIS TV 2019. In het blad lees je meer over het nieuwe seizoen, dat bol staat van de meest uiteenlopende visavonturen. De acht pagina's halverwege het blad zijn volledig aan sportvisnieuws uit jouw regio gewijd.

Voor de reportage van VISblad TV neemt Utrechter Thomas Sohier (40) redacteur Joran Bal dit keer mee naar zijn geliefde polders in het Groene Hart. Gewapend met een 10-grams, handgebouwd spinhengeltje met daarop een molen met nylon lijn en een schoudertas vol streamers, spinners en lichte lepels vist hij fanatiek op snoek. Benieuwd of hij aan de vis kan komen en hoe krom zijn ultralichte stokje daarbij gaat? Check dan snel de video hieronder. In het blad lees je meer tips over deze klassieke snoekvisserij.




Verantwoord én effectief karperen

In de karperrubriek lees je dit nummer twaalf praktische succestips van karperfanaat Guido Derks (20). Als medewerker van een grote hengelsportzaak weet hij als geen ander met wat voor vragen karpervissers zoal zitten. De tips van Guido helpen je om verantwoord én effectief te blijven vissen zodra de temperaturen dalen.



Slimme witvistips van pro's

Tips voor nóg betere vangsten lees je ook in de witvisrubriek. Daarin delen wereldtoppers Anja Groot en Luciën de Rade diverse 
details waarmee zij het afgelopen jaar knap wereldkampioen werden. Een unieke inkijk in de fijnste kneepjes uit het wedstrijdvissen. Doe er je voordeel mee!



En meer!

Volop tips dus in dit nummer, maar er is meer. Zo lees je bijvoorbeeld ook de praktijkervaringen van zeevispro's Francis Danen en Linda van de Velde met diverse loodalternatieven. Alek van Mensvoort en Leon Reissig schreven een 'monsterlijk' verslag van hun 
drieweekse meervalexpeditie in twee kleine rubberbootjes - een ware ontdekkingsreis in eigen land. Dit en nog veel meer vind je in het decembernummer. Heel veel leesplezier toegewenst! 

--

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) ontvang je elke maand 68 pagina’s vol leesplezier. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.