Vis & water

Turbo Team pakt de leiding bij Evezet Top Teamcompetite Dobbervissen 2023 – Dames en U20

2063
03 jul 2023

Turbo Team gaat halverwege de Evezet TTC Dobbervissen 2023, categorie Dames en U20, aan de leiding. Dit team (Anja Groot, Mandy Swart, Floor Verhoeven, Fabienne ter Horst en Brynn Klootwijk) heeft met 30 klassementspunten zeven punten voorsprong op team SV Limburg & Midden Nederland en acht punten op het Evezet Jeugdteam. Eind september – begin oktober valt de beslissing.

Afgelopen zaterdag en zondag streken twaalf teams neer aan het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg. Op de agenda stonden de wedstrijddagen een en twee van deze teamcompetitie.

Na een sterke eerste wedstrijddag stond team Turbo Team met 13 punten ruimschoots aan de leiding. Op de tweede wedstrijddag lagen de verschillen dichter bij elkaar en waren er liefst drie teams die 17 klassementspunten bij elkaar visten.

Vraagteken

Na wekenlang zonnig weer en een noordelijke/oostelijke windrichting waren de omstandigheden afgelopen weekend compleet anders. “In vergelijking met de afgelopen weken was het nogal windering. Bovendien zorgde de weeromslag voor regen, waardoor het water de andere kant opstoomde”, zegt Groot, waarbij ze refereert aan de TTC Dobber Senioren van drie weken geleden. “Tezamen met ook troebeler water was het afwachten wat die veranderende omstandigheden voor de visserij zou betekenen.”Materiaal & aanpak

Wat betreft materiaal, aas en aanpak viste team Turbo Team met dobbermontages van 2, 3 en 4 gram drijfvermogen. “Het haakaas – muggenlarven en een combinatie van mestperen en muggenlarven scoorden het beste – visten we tussen de tien en veertig centimeter plat op de bodem”, laat Groot weten, die zelf 10/00 en 11/00 onderlijnen gebruikte in combinatie met een maatje 18 haak. Als bovenlijn koos ze voor 13/00. “Daarnaast was het belangrijk om regelmatig bij te cuppen.”

Vertrouwen & focus

Turbo Team besloot voor een tactiek met twee voerplekken: op 7 en 11,5 meter. “Voor wat betreft de korte afstand kan ik kort zijn: daar hebben we bijna tot geen vis gevangen”, concludeert Groot. Met de ervaring en wetenschap dat de dikke vis, met name brasems, vooral op 11,5 meter gevangen worden waren vertrouwen en focus erg belangrijk. Temeer dat je soms even op die dikke vis moet wachten. “Zo kreeg teamlid Mandy Swart op de eerste wedstrijddag ruim drie uur geen beet, om in de laatste 50 minuten al haar vis te vangen”, vertelt Groot, die er tegelijk aan toevoegt hoe belangrijk het is om niet te snel het koppie te laten hangen.Tussenstand top-3 teams

  1. Turbo Team, 30 punten;
  2. SV Limburg & Midden Nederland, 37 punten;
  3. Evezet Jeugdteam, 38 punten.

Tussenstand top-3 individueel

  1. Tommie Gisberts,3 punten, SV Limburg & Midden Nederland;
  2. Anja Groot,3 punten, Turbo Team;
  3. Lars Buth,5 punten, Team Sportvisserij Oost-Nederland.

Volledige uitslagen

Klik hier voor de dag- en vakuitslagen van dag 1. Voor de dag-, vakuitslagen van wedstrijddag twee en het tussenklassement teams en individueel klik je hier.

Wil je snel op de hoogte zijn van de vakuitslagen en ander wedstrijdnieuws, houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.