Vis & water

Hét VISblad online augustus (video)

1359
18 jul 2023

Vanaf vandaag valt-ie bij de abonnees in de bus: Hét VISblad van augustus. Deze zomerse editie werd geproduceerd onder een zonnig gesternte en dat zie je terug op de pagina’s waar een warme gloed én het visplezier vanaf spatten. Het is nog altijd volop zomer, dus laat je inspireren door dit magazine en ga daarna snel zelf naar de waterkant!

In de nieuwe video van VISblad TV gaan we voor een bijzondere visserij naar de kust. De zomerperiode is namelijk de toptijd voor het vissen op haaien. Kees Gillissen (28) doet dat al tien jaar lang gericht vanaf de Zeeuwse stranden. Half juni liet hij ons op het strand van Zoutelande zien hoe hij precies te werk gaat bij het vissen op de gevlekte gladde haai (Mustelus asterias). “Dit is echt geen hogeschoolvisserij. Iedereen kan haai vangen.” Veel kijkplezier en vergeet ook niet om de tips en trucs van Kees in het artikel op pagina 8 t/m 13 te checken.Dynamiek en variatie

De rivier biedt tal van mogelijkheden voor de roofvisser. Matthijs Molders (34) speelt daar met zijn actieve en dynamische plan van aanpak optimaal op in. Zo bestrijkt hij meer water en vist hij afwisselend op snoek, snoekbaars en baars – met daarbij ook kans op roofblei en winde. Tijdens een zomerochtend aan de Lek bij Everdingen leren we de fijne kneepjes van zijn breed ingestoken kunstaasvisserij. Het verslag daarvan lees je op pagina 28 t/m 33.Getijdenkarpers

Het getijdenstuk van de Lek vormt al zeventien jaar het favoriete werkterrein van Gianluca Casalini (45). De sterk wisselende waterstanden maken het karpervissen op het gedeelte tussen de stuw van Hagestein en de monding bij Krimpen aan de Lek een uitdaging op zich. Toch heeft de Italiaanse Utrechter meer sessies mét dan zonder vis. We schoven op een vroege zondagochtend aan op de krib bij deze fanatieke riviervisser. Zijn verhaal lees je op pagina 34 t/m 39.


Vrijdagavond visavonturen

Een dobber die plotsklaps onder water schiet blijft een magisch gezicht. Helemaal als een zeebaars de boel daarna op stelten zet en de hengel flink krom trekt. Robert Catersels (48) is een fervent dobbervisser die in het artikel op pagina 40 t/m 45 zijn tips en trucs deelt waarmee jij je voordeel kunt doen bij het vissen op Dicentrarchus labrax.


Vlokken en broodpap

Een voertje van broodpap, schuivende dobbermontage en matchhengel zijn de ingrediënten voor de windevisserij van Rik Stark (18). Hij bevist Leuciscus idus namelijk op half water in plaats van aan de oppervlakte met de broodkorst. Tijdens een kletsnatte zomeravond aan het Valleikanaal bij Leusden licht hij zijn aanpak toe. De ins & outs van zijn visserij lees je op pagina 46 t/m 51.


Nog meer leesplezier

Dit was nog lang niet alles, want in deze nieuwe editie bespreken we ook het Zwarte Water als VISpas hotspot, geeft Marco Kraal in VIS TV in detail tips over het vissen in de Biesbosch, licht Sander van Kooten de onlangs opgerichte Vertegenwoordiging Sportvissers toe en gaan we langs bij hengelbouwer Jan Bassez die de winkel van Jan Schreiner en Zoon overnam. Uiteraard ontbreken ook de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Media, Visnieuws, Wedstrijdvissen, In de markt en de Vuurdoop niet.

Abonnee worden

Ben je nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities). Zo mis je voortaan geen magazine meer. Daarbij mag je bovendien kiezen uit mooie welkomstcadeaus óf een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om eenvoudig online een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.