Vis & water

Schatten van de Noordzee toont Noordzee boven èn onderwater

8835
29 jan 2007

Vanaf zaterdag 3 februari zendt NCRV Natuurlijk de Nederlandse natuurserie 'Schatten van de Noordzee' uit. De Noordzee is ons grootste, maar tegelijkertijd ook ons meest onbekende natuurgebied. Voor veel mensen is het niet meer dan een grote zee vol grijs water, waar mensen alleen op afkomen tijdens hoogzomerse dagen.

Maar onder de golven bevindt zich een divers en kleurrijk zeeleven, met dolfijnen, anemonen en unieke schatten op de bodem. Een verborgen en onbekende wereld. Althans voor het grote publiek.

'Schatten van de Noordzee' neemt de kijker mee de zee op én duikt zo nodig onderwater om te laten zien wat er daar allemaal te beleven valt. Welk bijzonder zeeleven treft bioloog en sportduiker Peter van Bragt aan, als hij bij een gaswinningplatform diep onder water op zoek gaat? Welke prehistorische botten vangt visser Kommer Tanis in zijn netten? En wat komt de wrakduiker Hille van Dieren tegen bij zijn duiktocht naar een oud Pools scheepswrak in de Noordzee?

Naast de belevenissen van deze avonturiers is er in elke aflevering aandacht voor een professionele organisatie, die zich inspant voor het behoud van de Noordzee, haar natuur en haar 'bewoners'. Zoals de organisatie Imares, die met haar onderzoeksschip Tridens jaarlijks een vier weken durend 'haringonderzoek' uitvoert. Bergingsbedrijf Smit, dat samen met Rijkswaterstaat het scheepswrak Michelle bergt op volle zee, zo'n zestig kilometer uit de kust van Den Helder. Of SOS Dolfijn, die aangespoelde bruinvissen terug in zee zet.

De driedelige tv serie 'Schatten van de Noordzee' is een productie van Feller Media in opdracht van Stichting De Noordzee.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide