Vis & water

Roofvissen: streetfishing kan óveral

03 nov 2019

Streetfishing wordt vaak in één adem genoemd met Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Alkmaar of Zwolle – daar worden dan ook de meeste wedstrijden georganiseerd. Maar zien we andere streetfishing-hotspots daardoor niet over het hoofd? Wat te denken van een stad als Woerden? Bijna al het stadswater hier staat in de VISpas en het oogt op Google Maps als een roofviswalhalla. Hét VISblad neemt met ‘local’ Arthur Versloot (17) de proef op de som.

Hier heeft al een poos niemand gevist”, merkt Arthur op aan de hand van het vele spinrag dat zijn lijn oppikt bij een worp onder de brug van de Stationsweg. De straatnaam zegt het al: we staan op hooguit 250 meter van treinstation Woerden. “Voor mij is het vijf minuutjes fietsen naar het centrum. Maar voor mensen die van verder komen en geen auto hebben (of geen zin hebben in betaald parkeren, red.), is de hoofdstad van het Groene Hart ook uitstekend per trein bereikbaar. En Woerden is behapbaar, in een dag kun je heel het stadscentrum afvissen.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.