Persbericht: Hengelsportbeurs op 23 en 24 februari 2008 in Martiniplaza te Groningen

7885
19 feb 2008

Het Noorden van Nederland maakt zich op voor de populaire hengelsportbeurs. Voor de zevende keer wordt op zaterdag 23 en zondag 24 februari van 10:00 tot 17:00 uur De Noord Nederlandse Hengelsportbeurs in Martiniplaza te Groningen georganiseerd.

De Noord Nederlandse Hengelsportbeurs in Martiniplaza te Groningen trok vorig jaar op zaterdag en de zondag 5.000 bezoekers. De hengelsport telt in Drenthe en Groningen zo'n 52.000 beoefenaars die verdeeld zijn over 200 plaatselijke verenigingen die zijn aangesloten bij de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe. Daarnaast zijn er ook nog 23.000 beoefenaars in de provincie Friesland, dus met andere woorden een enorme markt.

De hengelsport heeft zich de laatste jaren beter ontwikkeld van ‘een duffe oude mannensport’ naar een dynamische vorm van ‘outdoorbeleving’. Uit onderzoeken van TNS/NIPO blijkt dat steeds meer kinderen het vissen als hobby ontdekken. Het afgelopen jaar steeg het aantal vissende jongeren zelfs tot boven een half miljoen! Maar ook vrouwen zie je de laatste jaren meer aan de waterkant aan het vissen.

Bij de jeugd is deze sport de laatste jaren sterk toegenomen, met name de karpervisserij. Door technische ontwikkelingen wordt bijvoorbeeld het karpervissen steeds verfijnder, wat tot uiting komt in het materiaal en de kleding van de sportvisser. Karpervissen gebeurt vaak
's nachts. Daarom neemt de visser een klein tentje mee, waarin hij kan bivakkeren. Wat ook de laatste jaren erg in opkomst is het zogenoemde vliegvissen, waarbij insecten in allerlei vormen worden nagebootst om als aas te dienen, 'Vliegvissen' is bij uitstek een manier om met een speciale hengel (zonder dobber en lood) visvoorn en snoek te vangen.

Om op grote afstand toch voedselrijke plekken op te zoeken, waar de meeste vis te vinden is, zijn reuzenhengels te koop van wel 13 tot 14 meter lang. Daarnaast vindt u ook gespecialiseerde bedrijven van onder andere dobber- en hengelbouwers, kleding, laarzen, warmtepakken en ook bungalowparken met mooie viswateren. Voor het vissen op het water wilt u natuurlijk de optimale boot. Op deze beurs vindt u een ruime keuze aan aluminium, rubber en kunststof boten in elke prijsklasse!

Diverse malen per dag worden informatieve lezingen en presentaties gehouden over Snoeken, Snoekbaarzen, Karper, Forelvissen, Witvis en Zeevissen.

De beurs biedt een groot assortiment voor zowel de Witvisser, Karpervisser, Zeevisser, Vliegvisser en de Roofvisser. Deze beurs biedt een totaalpakket voor zowel de recreatievisser als sportvisser!

Meer informatie over deze beurs kunt u vinden op onze website: www.hengelsportbeurzen.nl

Openingstijden:
Zaterdag 23 februari van 10:00 tot 17:00
Zondag 24 februari van 10:00 tot 17:00

Entree:
- Volwassenen € 6,50
- Met een kortingsbon, te downloaden op de website krijgt u € 1,50 korting en betaalt u slechts € 5,00
- Tevens is er kaartverkoop via www.hengelsportbeurzen.nl - ook hier betaalt u slechts € 5,00 entree
- Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree

Locatie:
Martiniplaza
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen

Organisatie:
DRT Organisatieburo
Zonland 75
9734 BM Groningen
050 - 313 58 40
info@drtevents.com
www.hengelsportbeurzen.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.