Feestelijke opening kantoor Federatie ZWN

2597
14 feb 2008

Op zaterdag 9 februari 2008 is onder grote belangstelling het nieuwe kantoor van de Federatie Zuidwest Nederland geopend.

De openingshandeling is verricht door de heer Peter Glas, Watergraaf van het waterschap De Dommel en de heer Joseph Vos, Dijkgraaf van het waterschap Brabantse Delta, daarbij bijgestaan door de voorzitter van de Federatie ZWN, Nol Sweep. De handeling bestond uit het onthullen van het Federatielogo aan de gevel van het kantoor aan de Biesboschweg 4a te Drimmelen.

Na een inpandige verbouwing van het kantoor in de zomer van 2007 zijn zes werkplekken, een ruime vergaderkamer voor het houden van bestuurs- en commissievergaderingen en een bestuurskamer gerealiseerd. Vanaf nu kunnen ook de besprekingen met gasten op een eigen kantoor worden gehouden. In zijn welkomstwoord heeft Nol Sweep kort gerefereerd aan het ontstaan van de federatie, de gewenste professionalisering en dus het kunnen beschikken over een eigen accommodatie voor de werknemers, het bestuur, commissies. Een eigen ruimte, die representatief is en toegankelijk voor leden en sportvissers. Kortom een eigen stek!

Met deze ingebruikneming van het eigen kantoor staat de federatie echt op de kaart. Tot nu werkten de werknemers van de Federatie ZWN vanuit huis en vond het werkoverleg plaats op het te kleine kantoortje aan de Nieuwe Jachthaven te Drimmelen. Een goede ruimte voor het houden van vergaderingen was aan de Nieuwe jachthaven niet aanwezig, zodat vaak moest worden uitgeweken naar zaaltjes in Drimmelen of het Biesbosch Bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.

Na de officiële opening hebben Joseph Vos, dijkgraaf van het Waterschap Brabantse Delta en Joop Bongers, directeur van Sportvisserij Nederland, de federatie gefeliciteerd met de nieuwe behuizing en gewezen op een goede samenwerking. Het bestuurslid van de federatie Wil van Gils was die middag de ceremoniemeester en gastheer. Genodigden - aangesloten verenigingen, zusterfederaties, Sportvisserij Nederland, buren, organisaties en instanties van de sportvisserij in zuidwest Nederland - hebben onder het genot van een hapje en drankje kennis kunnen maken met kantoor, bestuur en werknemers.

Voor die gelegenheid heeft het Biesbosch Bezoekerscentrum haar ruimte beschikbaar gesteld. In die ruimte hebben Sportvisserij Nederland, de beide specialistengroepen Karper Studiegroep Nederland en de Vereniging Nederlandse Vliegvissers en de Federatieve Commissie Jeugd zich gepresenteerd met een stand.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Ruim 150 gasten en het voortreffelijke weer hebben daaraan mede bijgedragen! Ter gelegenheid van de opening is door de genodigden een bedrag van ruim € 1.000,- geschonken. Het bestuur van de federatie zal dit bedrag schenken aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

De Federatie kan vanaf nu de nieuwe behuizing in gebruik gaan nemen. Binnenkort zal een nieuwe werknemer worden aangetrokken, die voor een permanente kantoorbezetting zal zorgen.

Hans den Bakker
Directeur Fedeartie Zuidwest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.