Deelname Topcompetitie Zoet 2008

4919
01 jan 2008

In april 2008 zullen de eerste wedstrijden van de Nationale Topcompetitie 2008 plaatsvinden.

Geïnteresseerden kunnen informatie over de Topcompetitie vinden in de hieronder weergegeven brief, die Sportvisserij Nederland onlangs naar de deelnemers van de Topcompetitie 2007 en de deelnemers NK's Zoetwaterhengelen heeft verzonden. Ook kunt u zich via het bijgevoegde inschrijfformulier aanmelden als deelnemer.

Beste Sportvriend,

Het vierde jaar van de Nationale Topcompetitie Wedstrijdvissen zit er inmiddels op. Van de deelnemers hebben wij tal van positieve reacties, en helaas een enkele negatieve reactie ontvangen waar aan verbetering gewerkt zal worden. De in 2007 ingestelde Adviesgroep Zoet heeft hiertoe een Adviesrapport opgesteld waar Sportvisserij Nederland mee aan het werk gaat. Sportvisserij Nederland is tevreden over de ingezette koers. Binnenkort zal bekend worden gemaakt wie van de 50 best geklasseerde senioren en wie van de 16 best geklasseerde junioren door de technische staf van Sportvisserij Nederland zijn geselecteerd om Nederland in 2008 te vertegenwoordigen bij de internationale kampioenschappen.

Ook in 2008 zal weer een Nationale Topcompetitie worden georganiseerd. Sportvisserij Nederland zal zorgdragen voor de organisatie. De inzet van Sportvisserij Nederland is om de belangen van de Nederlandse sportvissers en wedstrijdvissers nog sterker te behartigen en om o.a. de wedstrijdvisserij en de Nationale Topcompetitie verder te ontwikkelen.

De Nationale Topcompetitie zal weer bestaan uit 8 wedstrijden, waarbij de wedstrijden 1 en 2 en de wedstrijden 7 en 8 in een weekend zijn gepland. De resultaten van de 6 beste wedstrijden per deelnemer tellen mee voor de eindklassering. Aan de Nationale Topcompetitie 2008 kunnen maximaal 150 senior en 50 junior licentiehouders meedoen. Daarnaast kunnen afhankelijk van het parcours per wedstrijd maximaal 50 dagdeelnemers inschrijven. De wedstrijden worden zoveel mogelijk vervist conform het internationale CIPS-reglement (CIPS = Confédération Internationale de la Pêche Sportive).

Uit de beste 50 senior deelnemers en de beste 16 junior deelnemers van het eindklassement van de Nationale Topcompetitie 2008 zullen de bondscoaches de internationale teams voor 2009 selecteren. Uit de selectie van de senioren zal ook het team worden samengesteld dat Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het, in het Beukerskanaal bij Steenwijk te houden, Wereldkampioenschap Zoetwatervissen Senioren 2009. Een extra motivatie voor de deelnemers.

Ook in 2008 zullen weer aantrekkelijke materiaal- en geldprijzen zijn te winnen. Bij de senioren ontvangen de vakwinnaars per wedstrijd, zijnde de nummers 1 t/m 4 van de wedstrijd, respectievelijk € 400,-, € 300,-, € 200,- en € 100,-. Bij de junioren ontvangen de nummers 1 t/m 3 per wedstrijd respectievelijk € 100,-, € 75,- en € 50,-.

Aan de hand van de totaaluitslag worden bij de finale nog extra geldbedragen uitgekeerd, resp. voor de nrs. 1 t/m 3 senioren € 750,-, € 500,- en € 300,- en voor de nrs. 1 t/m 3 junioren € 250,-, € 150,- en € 100,-.

De wedstrijden van de Nationale Topcompetitie 2008 zullen plaatsvinden op de volgende data en wateren:

  • 19 én 20 april: Kanaal door Voorne Hellevoetsluis
  • 4 mei: Pr. Margrietkanaal Kootstertille
  • 13 juli: Lage Vaart Almere
  • 24 augustus: Amstel-Drechtkanaal Ter Aar
  • 21 september: Noord Hollandskanaal Neck-Purmerend
  • 11 én12 oktober: Beukerskanaal Steenwijk

Bijgaand ontvangt u een antwoordformulier om een licentie te bestellen en u in te schrijven voor deelname aan de Nationale Topcompetitie 2008. Inschrijven is mogelijk tot 31 januari 2008.

Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Vol is vol. Stuur daarom zo snel mogelijk uw inschrijvingsformulier terug!

De leden van de Nationale Selecties Junioren en Senioren (beste 16 bij de Junioren en beste 50 bij de Senioren) hebben bij de aanmelding voorrang; hun aanmelding moet voor 20 december a.s. zijn ontvangen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.