Sportvisserij Nederland start met de Cursus Wedstrijdcontroleur

3611
01 jan 2008

Op woensdag 12 december 2007 organiseert Sportvisserij Nederland voor het eerst de nieuwe Cursus Wedstrijdcontroleur.

Tijdens deze 'pilot' wordt de opzet van de cursus samen met de leden van de Commissie Organisatie Wedstrijden (COW) getest voordat de cursus in februari 2008 definitief van start gaat.

Tijdens de Cursus Wedstrijdcontroleur leert u alles wat nodig is om aan de slag te gaan als wedstrijdcontroleur. Belangrijk is uiteraard dat u als wedstrijdcontroleur goed op de hoogte bent van de regels en voorschriften en deze op een goede manier toepast. Uw belangrijkste taak is tenslotte ervoor te zorgen dat de wedstrijd soepel en eerlijk volgens de regels verloopt.

U leert tijdens de cursus te werken met de wedstrijdreglementen voor de NK's Zoetwaterhengelen en de Topcompetitie. Voor "zoute" wedstrijden biedt deze cursus eveneens een goede basis.

Ook leert u wat uw verdere taken als controleur tijdens een viswedstrijd inhouden, waar u op moet letten en controleren en hoe u aan het eind van de wedstrijd de weging op een goede manier uitvoert. Hiervoor is onder andere basiskennis van de herkenning van de Nederlandse zoetwatervissen noodzakelijk.

Tenslotte wordt tijdens de cursus behandeld hoe een viswedstrijd wordt voorbereid en hoe een viswedstrijd wordt afgerond, inclusief jurering, puntentelling en prijsuitreiking, maar ook het resp. voorbereiden (uitzetten) en opruimen van het wedstrijdtraject, een verantwoordelijkheid van de organisatie en wedstrijdleiding, waar u als controleur deel van uitmaakt.

Wilt u weten wanneer Sportvisserij Nederland de Cursus Wedstrijdcontroleur organiseert? Klik dan hier.

(Foto: De deelnemer van de pilotcursus Wedstrijdcontroleur, gegeven op 12 december in het kantoor van Sportvisserij Nederland, poseren met hun nieuwe polo en jas. Elke cursist ontvangt deze kleding na het succesvol deelnemen aan de cursus.)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.