Sportvisserij steunt Stichting One Fine Day

5051
01 jan 2008

Ontspannen genieten van een dag in de buitenlucht is voor iedere sportvisser de normaalste zaak ter wereld. Dit ligt anders als je door een handicap of andere omstandigheden wordt belemmerd.

Daarom steunt Sportvisserij Nederland One Fine Day. Deze stichting organiseert zeiltochten om mindere valide en hulpbehoevende kinderen een onvergetelijke dag op het water te bezorgen.

In het kader van het 100-jarige jubileum van de georganiseerde hengelsport is Sportvisserij Nederland op zoek gegaan naar een goed doel. Onno Terlouw: "Wij hebben een goed doel gezocht waarin we ons zelf kunnen herkennen. Die hebben wij gevonden in de stichting One Fine Day. We wilden iets anders dan vissen, maar de link met het water moest er wel zijn. One Fine Day organiseert zeiltochten. Een dag waarop hulpbehoevende kinderen, net als bij het vissen, in aanraking komen met het water en het gevoel van vrijheid in de natuur."

Op 31 oktober overhandigenden voorzitter Nol Sweep en bestuurslid jeugdzaken Geertje Veenstra van Sportvisserij Nederland een cheque ter waarde van 2000 euro aan de stichting. Zij deden dit geheel in stijl tijdens een zeiltocht aan boord van het schip My Fair Lady. De donatie van 2000 euro wordt vijf jaar lang structureel gedoneerd. Daarnaast schenkt Sportvisserij Nederland een bedrag van 15.000 euro in natura voor de aanschaf van materialen om de My Fair Lady goed te laten zeilen.

Geertje Veenstra blikt terug op een geweldige ervaring. "Tijdens onze zeildag waren we in gezelschap van een groep uit huis geplaatste kinderen. Deze kids hebben het vaak echt niet makkelijk, maar op zo'n dag zie je ze helemaal opleven. Ze hebben echt behoefte om iets leuks te ondernemen en hoewel het beslist niet de makkelijkste groep is, maken ze er met elkaar toch een hele mooie dag van. Ze gaan heel leuk met elkaar om, net of ze elkaar al jaren kennen. Geweldig om met zo'n groep mee te mogen varen."

'Even weg van alles' is volgens Geertje waar het om draait. "Je bent een dagje uit. De wind waait door je haren en je voelt de vrijheid van het open water. Iets wat voor sportvissers de normaalste zaak van de wereld is, maar voor velen een bijzondere ervaring die One Fine Day op een geweldige manier mogelijk maakt."


Stichting One Fine Day heeft de wind flink in de nieuwe zeilen van Sportvisserij Nederland.


Deze twee bezoekers van de My Fair Lady genieten van de stevige golven en frisse wind op het water.

One Fine Day is tot stand gekomen op initiatief van Jan van Klaveren uit Hoorn. Hij zag zijn zoon meerdere keren aan de dood ontsnappen. Na een aantal zware hartoperaties kreeg Alex op zijn 18e een ernstig ongeluk waardoor hij opnieuw lange tijd in het ziekenhuis belandde. Jan van Klaveren had op dat moment een schip gekocht dat hij in eerste instantie voor andere doeleinden wilde gebruiken.

"Ik besefte dat het leven van een aantal jongeren er veel anders uitziet dan de gemiddelde jongere. Dat heb ik zelf ervaren bij mijn zoon. Ik wilde meer naar mijn omgeving kijken en aan anderen denken die beperkingen hebben om leuke dingen te doen. Vooral de extra kosten die veel ouders hebben maken dit onmogelijk." Voor meer informatie over de stichting surf je naar http://www.onefineday.nl/.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.