Website onder de loep: www.hsvviod.nl

6215
01 jan 2008

In de november-editie van de digitale nieuwsbrief bekijken we de website van Hengelsportvereniging Vissen is ons Doel (VIOD): www.hsvviod.nl.

Op de startpagina wordt de bezoeker meteen gedwongen om een keus te maken tussen de jeugdwebsite en de seniorenwebsite. Dat is een goed teken, want dat houdt in dat de beheerder(s) goed nadenken over hun doelgroepen, en hierop hun informatie afstemmen.
Er is veel te vinden op de website zoals nieuws, wedstrijdverslagen, agenda, een erg fraai fotoboek, filmpjes, gastenboek, etc.

De informatie wordt voor beide doelgroepen prima up to date gehouden. Het enige dat ontbreekt zijn sfeervolle afbeeldingen; die komen op de website niet veel voor. Voordeel hiervan is wel dat de pagina snel laadt, en de gebruiker dus nooit lang hoeft te wachten.

Navigatie
Zoals boven vermeld is het slim om voor jeugd een apart gedeelte of zelfs een aparte website in te richten. Jeugd wordt tegenwoordig 'met de muis in de hand geboren', gebruikt andere (sms-)taal en navigeert bovendien op een heel andere wijze op het internet dan de doorsnee volwassene.

Het belangrijkste nieuws op de homepage, zowel bij jeugd als senioren, is prima. De topnavigatie helemaal bovenin bij de Jeugdpagina (boven de bovenste titelbalk) is erg onlogisch en zal weinig gebruikt worden. Bij de seniorenpagina wordt deze topnavigatie niet gebruikt.

Bij de jeugdpagina wordt een groot aantal opties in de hoofdnavigatie aan de linkerzijde gebruikt, zodat deze niet eens helemaal zichtbaar is en je moet scrollen. Met een positief kritische blik kan deze stevig ingekort worden.

De zoekfunctie werkt prima en levert relevante informatie op. Deze functie mag zelfs prominenter naar voren komen.

De hyperlinks op de startpagina, in het nieuwsoverzicht openen in een nieuwe pagina. Deze zouden via een zgn. 'bladwijzer' naar beneden op dezelfde pagina moeten verwijzen.

Layout
Beide pagina's voor Jeugd en Senioren worden duidelijk onderscheiden door verschillende kleuren. Er wordt weinig gebruik gemaakt van afbeeldingen, zowel bij Jeugd als Senioren. Dat is op zich jammer, want foto's kunnen een website, zeker voor kids, aantrekkelijker maken. De werking van het foto album is echter fraai.

De algehele layout van beide websites is overzichtelijk, helder (prima contrast) en de beide website sluiten prima op elkaar aan. Opmerking hierbij is dat 'Comic Sans', die op de homepage wordt gebruikt, een vrij ouderwets lettertype is.

Inhoud
Er is veel goede informatie te vinden op de website en dit wordt zoals gezegd prima up to date gehouden. Het is slim om bij vissoorten naar een externe website te verwijzen; het is vaak een hoop werk om dit zelf op te zetten. De weerkaart op de jeugdpagina mag in het Nederlands i.p.v. Engels. Verder staan er weinig gegevens over hoe en waar ik als (potentiële) visser lid kan worden van Hengelsportvereniging VIOD. Doorlinken naar de website http://www.vispas.nl en het adres van de lokale hengelsportspeciaalzaak vermelden zou een goede aanvulling kunnen zijn. Een laatste goede aanvulling zou informatie over het viswater van de vereniging kunnen zijn, uiteraard met wat mooie foto's en de vangstmogelijkheden.


Neem een kijkje op www.hsvviod.nl!

Tips voor de webmaster:
Naast bovengenoemde tips nog enkele kleinigheden voor de webmaster:

Dode link achter inschrijfformulier cursus.
·Link naar vissoorten op senioren pagina verwijst naar oude website OVB.
· Leg ergens kort de meerwaarde uit van registratie. waarom zou ik me als gebruiker registreren? En bij de seniorenpagina kan ik me niet registreren, alleen inloggen (welicht is dit bewust gedaan).
· Item 'informatie' is een nietszeggende kop; achter elk navigatie item is namelijk een bepaalde soort van informatie te vinden.
· Domein 'http://www.vissenisonsdoel.nl' registreren?
· Voor uitgebreide gratis gegevens over bezoekers- en bezoekers

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.