Vissen met een VIP

4920
01 jan 2008

Hét doel van Sportvisserij Nederland is het scheppen van optimale mogelijkheden voor de uitoefening van de sportvisserij in Nederland. Hiervoor is het noodzakelijk dat beleidsmakers en politici weten wie je bent en wat je nastreeft, zodat ze begrip voor de sportvisserij krijgen en daar ook naar gaan handelen.

Het informeren van politici en beleidsmakers doen we steeds meer door het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten in de vorm van een visdag. Het organiseren van een spannende visdag blijkt meestal veel meer op te leveren dan het schrijven van dwingende brieven en telefoonboekdikke nota's. Dit geldt op landelijk niveau, maar ook zeker op regionaal en lokaal niveau.

Ons advies is dus: neem eens een VIP mee uit vissen!

Onderstaand volgen een aantal tips waar u aan kunt denken wanneer u gaat vissen met een VIP:

· Plan een visdag tijdig, VIPS hebben vaak een volle agenda.
· Kies een visserij die makkelijk aan te leren is en die een redelijke vangkans garandeert.
- bijvoorbeeld verticalen op snoekbaars vanuit een boot.
· Vis niet te lang
- start de visdag niet te vroeg en eindig rond een uur of vijf in de middag, niet ieder VIP is een doorgewinterde visser.
· Zorg voor goed materiaal
- goed materiaal laat zien dat de sportvisser zijn hobby serieus neemt.
· Zorg voor afwisseling en onderbreking
- start bijvoorbeeld in een locatie bij het water waar je begint met een kop koffie en waar je tussen de middag wat kunt eten en de visdag kunt afsluiten met een borreltje.
· Vissen staat voorop, zaken doen komt later
- het belangrijkste is dat de VIP een gezellige dag heeft waar hij/zij met plezier op terug kan kijken. Het aansnijden van onderwerpen die voor u belangrijk zijn is niet erg, maar zorg ervoor dat dit geen hoofddoel wordt van de dag.
· Zorg voor een leuke herinnering aan de visdag zodat de VIP lange tijd kan nagenieten van de mooie visdag
- maak foto's.
- de mooiste foto kunt u bijvoorbeeld uitvergroten en in laten lijsten en schenken aan de VIP.


voetballer Theo Lucius op de VISMA 2006

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.