Algemene Weesper Hengelaarsbond viert 100-jarig jubileum

4993
20 mrt 2008

Zaterdag 16 februari werd in hotel Het Hart van Weesp stilgestaan bij het feit dat de Algemene Weesper Hengelaarsbond in 2008 100 jaar bestaat.

Gezelligheid en een terugblik op het verleden stonden voorop deze middag. Onder het genot van een hapje en een drankje konden er diverse oude hengelsportmaterialen worden bezichtigd. Een echte 'viskanis', diverse nostalgische wedstrijdbekers en prenten van een van de oudste baarscollege's in Nederland waren te bewonderen.

De heer Dalmulder, die binnen een jaar van bekeurde zwartvisser tot voorzitter van de AWHB opklom, gaf de aftrap voor het jubileumfeest en toonde het publiek ondermeer het vernieuwde logo op de vlag van de vereniging. Verder presenteerde hij de Jubileumkalender die alle leden en aanwezigen op het feest mee naar huis kregen. Ook burgemeester Horseling bracht de felicitaties namens de gemeente over aan het bestuur van de AWHB. Hij memoreerde onder andere aan de maatschappelijke betrokkenheid die de club door de jaren heen heeft getoond voor de burgers van Weesp.

Het slotwoord was voor de heer Overdijkink, bestuurslid van Sportvisserij Nederland. Hij sprak vol lof over het prachtige viswater dat de vereniging al 100 jaar in beheer heeft. Ondermeer de Vinkeveense Plassen, de Gaasp, de Gaasperplas en de Muider- en Naardertrekvaart zijn stuk voor stuk pareltjes waarin het goed vissen is. Mooie afsluiter was de enorme wisselbeker die Sportvisserij Nederland beschikbaar stelde voor de winnaar van de competitiewedstrijden.

In het kader van het jubileum zullen gedurende heel 2008 nog diverse activiteiten worden georganiseerd. Voor een overzicht van deze activiteiten en een foto-impressie van het jublieumfeest kunt u terecht op de site van de Algemene Weesper Hengelaarsbond: http://www.awhb.nl/.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide