Herinrichting oevers Oude IJssel

14734
29 mei 2008

De oevers van de Oude IJssel tussen Doesburg en Doetinchem zullen in de komende jaren grotendeels worden heringericht.

Natuur en recreatie gaan hierbij hand in hand. Naast een geheel nieuw fietspad van 13 kilometer lang worden natuurlijke oevers, moerasgebieden en poelen aangelegd. Om te zorgen dat de belangen van de hengelsport niet in de verdrukking komen, is de Federatie Midden Nederland bij elk overleg over de herinrichting aanwezig.Volgens Federatie adviseur Frank Bosman is het bijwonen van de overlegmomenten van groot belang. “Het Waterschap Rijn en IJssel heeft mooie plannen met de natuur langs grote delen van de Oude IJssel, maar vergeten in hun enthousiasme wel eens dat bepaalde oeverdelen van groot belang zijn voor de hengelsport. Bij het landgoed Mulra ligt een wedstrijdtraject waar de federatie en hengelsportverenigingen uit de omgeving veel gebruik van maken. Een deel van de oevers wordt nu een ontoegankelijk natuurgebied waar vissen straks niet meer mogelijk is. Na stevig onderhandelen compenseert het waterschap het verlies van de visplaatsen nu met betere visserijvoorzieningen in een naastgelegen traject en een waarborging dat de huidige aangewezen wedstrijdtrajecten behouden blijven.”

“Verder is gepland om op de dijken van de zogenaamde ‘Schapenwei’ een kruidenrijke dijk te maken. De intensiteit van de betreding van deze dijk door wedstrijdvissers was een probleem voor het waterschap, maar besloten is uiteindelijk dat hier toch eens in de twee weken een wedstrijd mag worden gehouden. Bovendien worden de vaste visplekken door het waterschap voorzien van fijne steenstort en genummerd. Het is dus goed dat we bij dit mooie project een vinger aan de pols houden”, aldus Frank Bosman.

Meer informatie!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.