Korps De Edelkarper wereldkampioen

10803
31 mei 2008

Het korps van HSV De Edelkarper uit Bergen op Zoom is in het Franse Montalivet (nabij Bordeaux) bij het WK Kustvissen voor Korpsen wereldkampioen geworden.

Het korps van De Edelkarper staat bekend om zijn topvissers en vele nationale en internationale overwinningen. Het team dat wordt gesponsord door Spro/Gamakatsu bestaat uit de routiniers Jan Stam, Arjan Rijnberg, Remi Lindhout en de wereldkampioenen Eric Goossens en Jan Hennekam. Onder leiding van coach Toon Marijnissen wisten zij vandaag beslag te leggen op de eerste plek.

Ook op de tweede wedstrijddag (afgelopen dinsdag) eindigden zij als eerste in het klassement en lieten ze de overige zeventien teams achter zich.

 

Ook het andere Nederlandse team was zeer succesvol. De mannen van het team van De Eurovissers/Greys/Fishtales, t.w. Martin v.d. Drift, Gilles Traas, Rob Punselie, Edwin van Tienen, Erik Remijn en coach Arthur van Tienen zaten de tweede dag even in een dip, omdat zij door hun resultaat naar de tiende plaats waren gekelderd. Donderdag waren zij echter zeer succesvol en behaalden de dagwinst. Ook vrijdag was voor hen een goede dag, hetgeen resulteerde in een derde plaats in het totaalklassement, dus eveneens een podiumplek.

Meer informatie treft u aan onder het de uitslagen zoutwaterwedstrijden  WK Kustvissen Korpsen

Sportvisserij Nederland feliciteert beide teams van harte met het behaalde resultaat!!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.