Sportvissers spotten aan de IJssel

3420
13 jun 2008

Op zaterdag 14 juni zullen sportvissers op en aan de IJssel worden gespot vanuit een sportvliegtuigje. Dit gebeurt in het kader van het opstellen van het Visplan IJssel.

Sportvisserij Nederland en de Hengelsportfederatie Oost Nederland zijn in opdracht van de VBC IJssel Plus bezig met het opstellen van een Visplan voor het VBC-gebied met dezelfde naam. Hiervoor zijn onderzoeksgegevens verzameld middels een enquête onder 1.000 sportvissers en diverse veldinventarisaties. Om erachter te komen door hoeveel sportvissers er in de IJssel wordt gevist, worden ook tellingen verricht. Dit gebeurt vanaf de oever, vanuit de boot én het vliegtuig.

Zo wordt op zaterdag 14 juni de eerste van vijf vluchten met een sportvliegtuigje boven de IJssel uitgevoerd. Gedurende de vlucht, die van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur duurt, zullen door vrijwilligers de op en aan de rivier aanwezige sportvissers worden geteld. Heb je plannen om deze zaterdag naar de IJssel te gaan om te vissen, zorg dan dat je goed herkenbaar bent als sportvisser – bijvoorbeeld door middel van een Sportvisserij Nederlandcap. Hoe meer gedetailleerde en precieze informatie er over de aantallen sportvissers beschikbaar is, des te beter kunnen de belangen van de sportvisserij worden behartigd.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide