Brabants geluk tijdens EK-vissen

8024
04 jul 2008

Bron: bndestem.nl SPRANG-CAPELLE - Hij kan het nog nauwelijks geloven. Afgelopen weekend veroverde hij met zijn team van Sportvisserij Nederland/ Ultimate de bronzen medaille tijdens het Europees Kampioenschap zoetwatervissen in Tsjechië.

foto Arjan Klop  Wedstrijdvisser Arjan Klop in actie tijdens een van de wedstrijden in Nederland. Samen met zijn team Sportvisserij Nederland/Ultimate behaalde hij de derde plaats tijdens het EK-zoetwatervissen in Tsjechië.

Arjan Klop uit Sprang-Capelle, lid van het EK-team, kan opnieuw een medaille toevoegen aan zijn indrukwekkende prijzenkast. "Maar dit is wel de mooiste prijs tot nu toe. Ik had nooit verwacht dat we het zover zouden schoppen. Het deelnemersveld was enorm sterk, mede doordat veel Oostbloklanden de visserij daar al goed beheersen."

Het wedstrijdparcours langs de snelstromende rivier de Morava was voor de Nederlanders onbekend terrein. Toch konden ze aardig uit de voeten met een on-Nederlandse techniek, namelijk de vlagdobber. Deze dobber heeft een gewicht van drie tot tien gram en is prima te bevissen op een snelstromende rivier. "We wisten wat ons te wachten stond. Daarom hebben wij vooraf geoefend bij de Rijn bij Maurik."

Tijdens de wedstrijd werd er goed gevangen. De vangst bestond voornamelijk uit brasem, meerval en barbeel. "Wat een visserij daar. Waar je in Nederland soms moet ploeteren voor een visje, daar vang je in Tsjechië aan de lopende band", blikt Klop terug. Verrassende winnaar werd outsider Rusland. Klop: "Rusland heeft een jong team waar veel potentie in zit voor de toekomst." Van de dertig teams moest Nederland alleen Rusland en Polen voor zich dulden op het erepodium.

Voor Klop was er nog meer reden tot feest. In het individueel klassement behaalde hij de zesde plek en is daarmee de beste Nederlander.

Arjan Klop en zijn teamgenoten werden bijgestaan door coach Jan van Schendel uit Wagenberg, die zich momenteel voorbereid op de meerlandenwedstrijd in Luxemburg. Klop richt zich de komende tijd op de voorbereiding op het WK in Italië in september.

Bron: bndestem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.