Dorpsraad Oosterland voelt zich afgescheept met 'verhard hoekje'

5298
17 jul 2008

Bron: pzc.nl. OOSTERLAND - De visvijver in Oosterland krijgt geen steiger, zoals de dorpsraad graag wil.

De gemeente vindt het water daarvoor te klein, waardoor het blijft bij de pas aangelegde verbetering: een pad richting de waterkant en daar een soort 'viskade' met lage reling. Dat zegt wethouder Ad Verseput van Schouwen-Duiveland.

Afgelopen maanden kwamen er op negen plekken op het eiland vissteigers bij. Die zijn ook toegankelijk voor mindervaliden. "Ons was ook zo'n steiger beloofd", stelt dorpsraadvoorzitter Jan Verhoeff. "Er is er zelfs één gemaakt, van zeven bij bijna drie meter. Die bleek te groot, waarna we de gemeente hebben gevraagd om hem kleiner te maken. Vijf bij twee of zo. Maar dat doet ze niet."

Volgens Verhoeff komt de gemeente haar afspraken niet na. "Nu moeten we het doen met zo'n verhard hoekje." Het nieuwe plekje voldoet niet, vindt hij. "Een paar meter verderop sta je in de zon. Mensen kiezen liever daarvoor."

Wethouder Ad Verseput is verbaasd over de boosheid van Verhoeff. "Ik ben van de week nog op een dorpsraadvergadering geweest en heb geen wanklank gehoord." De wethouder erkent dat er eerst sprake was van een steiger. "Maar die bleek te groot. Daarna heb ik uitgelegd dat we het op deze manier wilden doen."

Volgens Verseput was dat tot tevredenheid van onder meer de hengelsportvereniging Oosterschelde, die ook tientallen leden uit Oosterland heeft. De wethouder erkent wel dat de communicatie over die verandering iets beter had kunnen lopen. "Ik heb dat ook aangegeven aan de dorpsraad en ging er vanuit dat de zaak daarmee uit de wereld was. Het is jammer dat ik op deze manier moet horen dat er blijkbaar toch nog ontevredenheid heerst."

De gemeente heeft nu inderdaad een steiger over, erkent Verseput. "We hebben de visvereniging om advies gevraagd over een goede locatie. Dat wachten we af."

Bron: pzc.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.