Meer weten over vrijwilligerswerk

7275
29 jul 2008

Zonder vrijwilligers zou er geen vereniging kunnen bestaan. Vrijwilligers houden de vereniging draaiend en zorgen er voor dat andere leden, meestal net als zij, kunnen genieten van uren visplezier.

Vrijwilligers mogen onbelast onkostenvergoeding ontvangen

Hoewel er geen beloning in de vorm van loon tegenover hun werkzaamheden staat, is het ook niet de bedoeling dat de vrijwilliger zijn werkzaamheden voor de club uit eigen zak betaalt. De belastingdienst heeft regels opgesteld met betrekking tot de onkostenvergoeding die een vrijwilliger mag ontvangen. Krijgt een vrijwilliger meer dan de vastgestelde bedragen, dan kan de fiscus de vereniging aanslaan voor het betalen van loonbelasting en andere heffingen.

Wanneer ben ik een vrijwilliger?

Iedereen die werk verricht voor de vereniging zal dit als vrijwilligerswerk beschouwen. Ook al krijgt hij of zij een onkostenvergoeding, dit staat niet in verhouding tot wat iemand zou ontvangen wanneer hij in loondienst werk verricht.
De wet denkt daar echter anders over, wanneer er een onkostenvergoeding wordt gegeven aan de vrijwilliger (Zie ook het artikel ‘Vrijwilliger mag onbelast onkostenvergoeding ontvangen’).

Lees hier meer over vrijwilligers!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.