Vismiddagen voor de jeugd in Ridderkerk

7809
08 aug 2008

Bron: combinatie.uwnieuws.nl. De viswerkgroep van de Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) organiseert komende week haar jaarlijkse viswedstrijden voor de jeugd.

Zoals elke zomervakantie zijn er vier middagen gepland voor het uitgooien van de dobbertjes. Deelname staat open voor alle jongens en meisjes t/m 15 jaar. Voor de begeleiding zorgen vrijwilligers van de Eerste Rijsoordse Hengelsport Vereniging (ERHV) ‘De Waal’.

Leden van de werkgroep hebben afgelopen week nog een inspectieronde gehouden langs de potentiële viswateren. Op die manier kan men niet voor verrassingen komen te staan door volledig dichtgegroeid water of sloten die door breed en hoog riet ongeschikt zijn om met tientallen kinderen langs de kant te zitten. Om die reden is de singel van de Paltrokmolen -de laatste jaren het viswater voor de slotmiddag- afgevallen. De sloot staat vol met groen. Men heeft ook geen alternatief meer in Drievliet kunnen vinden. De keuze is daarop gevallen op de vijver van het Erasmuspark in Het Zand.

De eerste vismiddag wordt op maandag 11 augustus gehouden aan de Ruwaardlaan in Slikkerveer. De afgelopen twee jaar werd daar heel goed door de Ridderkerkse jeugd gevangen. Genoteerd worden de vangstresultaten die tussen 14.00 en 15.30 uur geboekt worden. Aansluitend is de prijsuitreiking. Drie mooie bekers staan klaar voor de vissertjes die de meeste centimeters naar de kant hebben gehaald. Verder mag iedereen die één of meerdere vissen heeft gevangen iets uit de prijzenwagen kiezen. Zoals voorgaande jaren zorgt de firma Haitsma weer voor het vullen van deze prijzenkar.

SER-vlaggen

Ook de andere middagen zijn er steeds drie bekers te winnen en zijn er prijsjes beschikbaar voor elke deelnemer die een visje op zijn/haar kaart heeft kunnen noteren. De tweede vismiddag is op dinsdag 12 augustus aan de Rijnsingel in Bolnes. Op woensdag 13 augustus zijn de visstekkies aan de Rembrandtweg in het centrum van Ridderkerk. Besloten wordt met de hengelmiddag in het Erasmuspark. Daar gaat gevist worden op donderdagmiddag 14 augustus. Alle wedstrijden zijn van 14.00 tot 15.30 uur.

Inschrijven kan vanaf 13.00 uur bij de wagen van de organisatie die wordt gemarkeerd door duidelijk herkenbare groene SER-vlaggen. Meedoen kost slechts 50 eurocent per keer.

Vispas

Wie 14 of 15 is, moet zich vooraf ook verzekerd hebben van een vispas. Die passen zijn verkrijgbaar in de winkel van Haitsma aan de Amaliastraat in Slikkerveer en op zaterdagen in het gebouw van ERHV ‘De Waal’ aan de Vlasstraat in Rijsoord. Een visvergunning voor 15-jarigen is niet meer vereist. De deelnemers wordt aangeraden om een emmertje en een handdoekje mee te nemen. Leefnetten moeten thuis blijven, want alle gevangen vis wordt zo snel mogelijk teruggezet. Er staan genoeg vrijwilligers langs de kant om de vissen snel op te meten.

Bron: combinatie.uwnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.