Eend brengt avond door bij politie

8813
11 aug 2008

Bron: Politie Limburg-Noord. De politie voerde zaterdagavond rond half zes een controle uit bij het water nabij de Gerrittenweg. De agenten troffen daar drie jongens uit Venlo van 14 - 15 jaar aan met vismateriaal.

Zij kregen uitleg dat dit verboden is en dat ze bij een volgende keer een bekeuring zouden krijgen. Terwijl de agenten daar stonden zagen ze een bundeltje kleren tussen de struiken liggen. Er bleek een vierde jongen aanwezig te zijn op de oever van het eiland.

De jongens vertelden dat ze tijdens het vissen een eend op het eiland hadden gezien die hulp nodig had. De jongen op het eiland bracht de eend aan de oever, waar bleek dat de vleugel helemaal verstrikt zat in visdraad met een grote klomp lood. Waarschijnlijk was de vleugel ook gebroken. De jongens waren overigens zelf niet verantwoordelijk voor dit letsel, dat is vermoedelijk eerder gebeurd.

De eend werd na deze reddingsactie 'overgedragen' aan de politie die de Dierenambulance belde. Deze kwam de eend in de loop van de avond ophalen, waardoor de eend nog enkele uren op het politiebureau heeft doorgebracht.

Reden te meer om alleen te vissen op plekken waar dit is toegestaan. Uiteraard met de juiste materialen en vergunningen en respect voor de flora en fauna. Ook het opruimen van (vis)materialen en afval is van belang om de natuur niet te verstoren, een fijne stek achter te laten voor anderen en dieren niet te verwonden of hinderen.

Bron: Bron: Politie Limburg-Noord.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.