Bedreigde tonijn krijgt zender

7137
14 aug 2008

Bron: nu.nl. RIJSWIJK - Om meer te weten te komen over het migratie- en voortplantingsgedrag van de bedreigde blauwvintonijn, gaat het Wereld Natuur Fonds (WNF) de dieren uitrusten met zenders.

Vanaf volgende maand krijgen tonijnen in de Middellandse Zee een zendertje onder hun huid geïmplanteerd, liet de organisatie donderdag weten.

Het apparaat registreert de locatie van de vis, de diepte en de temperatuur van het water. Die informatie wil het WNF gebruiken om betere herstelprogramma's voor de kwakkelende soort op te kunnen stellen.

Sushimarkt

Natuurbeschermers maken zich ernstige zorgen over de toekomst van de blauwvintonijn. Door overbevissing dreigt volgens het WNF de populatie in te storten. Een van de oorzaken daarvan is volgens de organisatie de snelle groei van het aantal kwekerijen, waar jonge tonijnen worden vetgemest voor de sushimarkt.

Het WNF stelt dat de werkelijke vangst van blauwvintonijn met 60.000 ton ruim twee keer zo groot is als het toegestane quotum en vier keer zo groot als de hoeveelheid die volgens wetenschappers verantwoord is.

Bron: nu.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide