Staatssecretaris Huizinga bezoekt Sportvisserij Nederland

9231
20 aug 2008

Tineke Huizinga, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, bracht op 18 augustus een werkbezoek aan Sportvisserij Nederland. Zij werd ontvangen door Nol Sweep, Joop Bongers en Fred Bloot, respectievelijk voorzitter, directeur en hoofd belangenbehartiging.

Foto's: Rudy van Duijnhoven

Uitgebreid werd zij geïnformeerd over de sportvisserij en de visstand in de Nederlandse wateren. Met name ging het over de raakvlakken met het waterbeheer. Gesproken werd over vismigratiemogelijkheden (stuwen, waterkrachtcentrales, vispassages en visgeleiding), herstel van salmoniden en de ernstig bedreigde aalstand, vervuilde waterbodems, open zoet-zout overgangen, het beleid ten aanzien van de Noordzee en de bereikbaarheid van wateren (natuurlijke oevers en kribverlaging). Getoond werd hoe Sportvisserij Nederland via onderzoek en voorlichting werkt aan het vergroten van de kennis over vis en water.

De staatssecretaris was onder de indruk van de omvang en breedte van de sportvisserij en wat er allemaal ‘achter de schermen’ gebeurt. “Water-, visstandbeheer en sportvisserij kunnen en moeten elkaar versterken”, aldus de staatssecretaris. “Sportvisserij kan ook bijdragen aan meer draagvlak van Nederlanders voor het waterbeheer. In uitbreiding van de samenwerking is wederzijds nog meer winst te halen”. De staatssecretaris zegde toe in het waterbeleid nog nadrukkelijker met de waterrecreatie rekening te zullen houden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.