Doe ook het loodonderzoek!

11797
27 aug 2008

Bij de sportvisserij wordt lood gebruikt voor het verzwaren en verankeren van het vistuig. Hierbij treedt loodverlies op hetgeen belastend is voor het (water)milieu. Sportvisserij Nederland start een onderzoek, waar u aan deel kunt nemen!

Vanuit de Nederlandse overheid wordt er op aangedrongen om het loodverlies door de sportvisserij tot het minimum te beperken. Dit komt voort uit divers nationaal en internationaal beleid. Omdat Sportvisserij Nederland dit beleid ondersteunt heeft zij een gedragscode lood opgesteld, die ook in de Lijst van Viswater is opgenomen. Het is belangrijk voor de sportvisserij in Nederland om goed inzicht te krijgen in het huidige loodgebruik en te kijken naar goede alternatieven voor vislood.

Het loodonderzoek is inmiddels afgerond. Deelname is niet meer mogelijk. Binnenkort worden de resultaten op deze website gepubliceerd.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.