Illegale vissers betrapt bij Oosterscheldekering

8606
27 aug 2008

Bron: hvzeeland.nl. NEELTJE JANS - De waterpolitie heeft woensdagmorgen vroeg bij de Oosterscheldekering acht personen betrapt die illegaal aan het vissen waren. Slechts twee van hen konden worden aangehouden.

De vissers hadden zich verschanst op de portalen van de kering. Het gebeurt vaker dat vissers zich daar ophouden. De waterpolitie voerde daarom vanochtend samen met de provincie een controle uit. Tijdens die controle werd de groep dus op heterdaad betrapt.

Twee personen konden worden aangehouden, een derde wist na staandehouding te ontkomen. Vier anderen konden ook aan de politiecontrole ontkomen door weg te vluchten. Er werd veertig kilo zeebaars aangetroffen. Ook werd vistuig, waaronder zeven hengels en een touwladder, in beslag genomen.

Vissen vanaf kunstwerken als sluizen, maar ook de kunstwerken van de Oosterscheldekering, is vanwege de gevaarzetting verboden, aldus de politie.

Bron: hvzeeland.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.