Sportvisbootjes in de problemen op Noordzee

7474
01 sep 2008

Bron: hvzeeland.nl. NEELTJE JANS - De KNRM is vrijdag twee keer opgeroepen voor op de Noordzee in problemen geraakte sportvisboten. De eerste hulpvraag kwam om 11.55 uur binnen.

Het ging om een bootje met twee personen aan boord welke lag te vissen op ongeveer 20 mijl west van het KNRM reddingstation Noordland. De buitenboordmoter van de visboot weigerde dienst en de reddingboot Koopmansdank heeft hem opgehaald en op de trailerhelling bij de Roompotsluis af geleverd.

De tweede oproep kwam vanaf de sportvisboot Berdies uit Belgie met twee man aan boord. Het tweetal was nog maar net aan het vissen toen zij tot de ontdekking kwamen dat hun bootje aan het vollopen was. De twee voeren zelf naar het ponton van de reddingboot Koopmansdank.

Rond 22.05 uur alarmeerde zijn via het kustwachtcentrum de reddingboot. De bemanning van het reddingstation was binnen 7 minuten terplaatse. Het lukte de opstappers om een tweetal pompen over te zetten en te gaan pompen, zij wisten het bootje drijvende te houden.

Hierna werd het lek ontdekt, het bleek een losgeraakte slang te zijn van de motor waardoor de visboot zonk. Direct werd het euvel gerepareerd. De schipper van de sportvisboot was overgelukkig dat zijn boot zo gered was en besloot direct donateur te worden van de KNRM.

Bron: hvzeeland.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.