VVD in aanval op Greenpeace

4049
04 sep 2008

Bron: ANP DEN HAAG - De VVD gaat in de aanval op Greenpeace, nadat actievoerders stenen in de Noordzee hebben gestort om vissers het werk onmogelijk te maken.

"We nodigen vissers uit om samen met ons aangifte te doen," zegt het Tweede Kamerlid Paul de Krom. Volgens hem kan een wetsartikel over het blokkeren van vaarroutes aangegrepen worden om Greenpeace een halt toe te roepen. Dat kan leiden tot een boete van 450.000 euro en beslaglegging op middelen van Greenpeace, aldus De Krom.

Hij ziet dit als een "ondersteuning" aan CDA-landbouwminister Gerda Verburg. Zij veroordelde eerder de acties van Greenpeace, omdat die niet alleen de broodwinning, maar ook de veiligheid van vissers in gevaar brengen. De acties hadden plaats in de Noordzee ten noordoosten van Groningen.

Verburg gaat met de Duitse staatssecretaris Gert Lindemann (Visserij) overleggen hoe herhaling van de acties van Greenpreace kan worden voorkomen. Greenpeace spreekt tegen dat de acties vissers in gevaar brengen. Wel zouden ze voorkomen dat natuurgebied wordt leeggevist.

(Bron: ANP)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.