Onderzoek naar blauwalg Borgerswold

8445
01 dec 2008

Bron: blikopnieuws.nl. Veendam - Na onderzoek is er blauwalg gevonden in het meer in Borgerswold. Om te kunnen achterhalen waardoor deze blauwalg is veroorzaakt, wordt er onderzoek gedaan naar, onder meer, de waterbodem.

Ook wordt de visstand onder de loep genomen. Dat onderzoek begint op 2 en 3 december. Het algehele onderzoek naar blauwalg is volgens planning in februari 2009 afgerond.

Op 3 november 2008 hebben het waterschap Hunze en Aa's, de provincie Groningen en de gemeente Veendam het bureau Koeman en Bijkerk uit Haren de opdracht gegeven onderzoek te doen in Borgerswold Veendam naar de oorzaak van de grote hoeveelheid blauwalg in het water. Als de oorzaken bekend zijn, kunnen er gepaste maatregelen worden genomen. Er is inmiddels gestart met het waterbodemonderzoek. Nu wordt gekeken naar de visstand.

Onderzoek naar de visstand betekent dat er door Koeman en Bijkerk bv gevist wordt. Dit in overleg met de Hengelsport Federatie Groningen-Drenthe. De visserijen worden uitgevoerd met een grote zegen (250 m) en een elektrovisapparaat. De bevissing zal worden uitgevoerd in samenwerking met beroepsvissers. Daarnaast worden er vrijwilligers van de hengelsportfederatie bij betrokken.

Bron: blikopnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.