Elftproject wint prijs - beste maritieme project

4300
01 dec 2008

Op 19 november j.l. is door de Europese Unie aan het EU life project “de herintroductie van de Elft” de prijs van beste Maritieme project toegekend. Deze prijs werd toegekend, omdat het project op diverse terreinen ambitieus is en er resultaten geboekt worden.

In het project vindt internationale samenwerking plaats tussen Duitsland, Frankrijk, USA en Nederland. In het kader van het project is een kwekerij voor elften opgezet in Frankrijk en in juni 2008 zijn de eerste 500.000 elftenlarven uitgezet in de Rijn. In het project wordt veel wetenschappelijke kennis verzameld en uitgewisseld tussen de partners. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan voorlichting aan een breed publiek onder andere via de meertalige website.

Sportvisserij Nederland geeft subsidie aan dit EU Life project en is natuurlijk erg vereerd om een bijdrage te leveren aan dit bijzonder project.

Op 28 november vond de 2e bijeenkomst plaats van de Begeleidingsgroep Elft in Düsseldorf. In deze bijeenkomst zijn de belangrijkste resultaten van het afgelopen jaar besproken (vangst ouderdieren, kunstmatige bevruchting, overleving van ei tot larvestadium).

De vangst van ouderdieren is de afgelopen twee jaar een probleem geweest, de vangsten in het Gironde-Gardonne rivierengebied zijn dramatisch afgenomen. Dit jaar was er een compleet visserijverbod op de elft. Gestreefd wordt om in 2009 1 miljoen larven te kweken en uit te zetten in de Rijn en benedenlopen van enkele grote zijrivieren. Ook is gesproken over de organisatie van een internationale workshop en de voortzetting van het project na 2011.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide