Grote schoonmaakdag

8303
03 dec 2008

Bron: KCN. Op zaterdag 13 december 2008, organiseert Karper Club Nederland een grote schoonmaakdag. De schoonmaakdag wordt gehouden bij een aantal viswateren in Overijssel en Drenthe.

Tijdens de schoonmaakdag zal al het zwerfafval verwijderd worden, alsmede dobbers en vislijnen uit bomen zullen worden verwijderd. De volgende wateren zullen schoongemaakt worden:

  • Bellingerweer te Dalfsen
  • Brouwersgat te Vinkenbuurt (gem Ommen)
  • Stobbenplas te Lutten (gem Hardenberg)
  • Veeningerplas te Hoogeveen
  • Ziekenhuisput te Hoogeveen
  • Visvijver te Steenwijk
  • Baggelhuizen te Assen
  • Visvijver te Emmer-Compascuum

Het is nog niet eerder gebeurd dat er op zo'n grote schaal schoon wordt gemaakt. Met medewerking van de betreffende gemeenten, HSFON, visvereniging ‘Het vette Baarsje’ te Hoogeveen, ‘De Brasem’ te Dalfsen en diverse winkeliers kunnen wij deze dag realiseren. Op dit moment hebben een kleine 50 actieve karpervissers zich aangemeld om mee te helpen met het opruimen van al het zwerfafval.

We willen graag met z'n allen aan een schone visplek zitten. En ook de recreanten kunnen naderhand weer van een schone natuur genieten. Het gebeurt vaak dat er door zowel vissers als niet-vissers rotzooi wordt achter gelaten langs de waterkant. En dat is erg vervelend, maar helaas wel realiteit. Daarom zullen wij met z'n allen ervoor zorgen dat we weer in een schone omgeving kunnen vissen en genieten van de recreatie.

Door onze actie hopen wij, nog meer mensen er toe te kunnen zetten hun eigen rotzooi mee te nemen naar huis, om daar in de vuilnisbak te deponeren. Nederland kan een stuk schoner als iedereen mee werkt! Mochten er nog mensen zijn die zich geroepen voelen om ook hun handen uit de zak te steken en te komen helpen bij de eerste noordelijke schoonmaakdag, kom dan gerust langs, hoe meer hulp hoe beter!! ( meer info is te vinden op www.karperclubnoord.nl)

Bron: Karperclub Noord

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.