Snoek van een meter

10068
08 dec 2008

Orhan Adolfse (14) gooit vrijwel elke dag zijn hengel uit. ,,Als ik thuis kom van school, zoek ik de rust op. Ik vind het heerlijk langs de waterkant, ook al vang ik niks.'' Een paar dagen geleden was het raak.

En hoe! Orhan sleepte een enorme snoek uit de Eem vlak onder de Koppelpoort. Het kostte hem zeker een kwartier om de tussen de 5 en 6 kilo wegende vis op het droge te krijgen. De snoek had gehapt in een shad, een nepvisje van rubber. Vakkundig trok hij de snoek uit het water, om zich met het gevaarte door Erik Wakelkamp te laten fotograferen.

Dat ging niet zonder slag of stoot. De snoek spartelde tegen, Orhan kreeg een knauw in zijn hand (in de bek van een snoek zitten 638 scherpe tandjes), maar wist niet van wijken. Deze vangst moest worden vastgelegd, anders zou niemand hem geloven. De snoek overleefde de worsteling en Orhan ging opgetogen, maar wel met een bloedende hand naar huis.

Orhan, volgens zijn moeder Myra Steens een welbespraakte adhd'er, heeft baat bij het vissen, een voor hem therapeutische hobby. ,,Waarom mogen wij niet op roofvissen vissen? Ik heb niets fout gedaan. Hebben ze soms liever dat ik bushokjes verniel? Laat mij toch mijn gang gaan, ik weet heus wel waar ik mee bezig ben.''

Bron: ad.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.