‘Slopen vissteiger is te gek voor woorden’

6293
11 dec 2008

Bron: AD.nl. BRIELLE - Het slopen van de vissteiger achter het Catharina Gasthuis in Brielle is de familie Heijmans in het verkeerde keelgat geschoten. ,,Deze steiger was vernoemd naar mijn vader, A.M. Heijmans,’’ zegt zijn zoon. ,,Hij is 35 jaar penningmeester geweest van hengelaarsvereniging De Watergeus en heeft zich er voor ingezet deze steiger te realiseren.’’

Hij zamelde geld in voor de visstek en wist de middenstand zover te krijgen om ook te doneren. De gemeente heeft de vissteiger inmiddels gesloopt, omdat er overlast was van jongeren, die de visstek gebruikten als hangplek. Te gek voor woorden, vindt Heijmans junior. ,,Dat is toch de omgekeerde wereld? Ze moeten de hangjongeren eens flink aanpakken, niet de steiger afsluiten. Laat de hangjongeren de schade van de vernielingen maar betalen.’’

De steiger achter het Catharina Gasthuis was speciaal geschikt voor ouderen en gehandicapten. Er zat een hekwerk omheen, zodat mensen in een rolstoel niet het water in konden rijden. Ook konden zij hun hengel op de reling leggen. Achter de Plantage was ook zo’n speciale steiger, die is bij de nieuwbouw van het verzorginghuis verdwenen.

Heijmans heeft de aanleg van de steiger achter het Gasthuis niet meer meegemaakt. Hij overleed in 1975. Zijn weduwe opende de steiger achter het Gasthuis op 30 oktober 1987. Er hing toen ook een bordje met de tekst ‘vissteiger Heijmans’.

Bron: AD.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.