Milieuhandhavingskalender 2009

5202
19 dec 2008

Sportvisserij Nederland heeft meegewerkt aan het ontwikkelen van de Milieuhandhavingskalender 2009. Hij is vanaf nu weer te bestellen!

1e Milieukalender 2009 uitgereikt aan Harry Paul, inspecteur-generaal bij VROM.

Dr. Ir. Harry Paul MPA, inspecteur-generaal van de Inspectie van het Ministerie VROM en tevens voorzitter van de Inspectieraad nam uit handen van Marc du Maine (InfoMil) op het Ministerie van VROM op 18 december 2008 de eerste exemplaren in ontvangst van de Milieuhandhavingskalender 2009 en de Milieuhandhavingswaaier 2009.

De heer Paul was erg enthousiast over de praktisch opzet van de produkten, met name over de op zakformaat uitgebrachte handhavingswaaier 2009.

De kalender bevat per 2 maanden een korte omschrijving van de in die maanden (extra) van belang zijnde milieubepalingen met wetsartikel, ingedeeld in de 4 kleursporen. Ook staan op de kalender de contactgegevens van de belangrijkste spelers in het milieuveld, de veel gebruikte afkortingen en de landelijke handhavingsprioritering 2009.

De milieuhandhavingswaaier 2009 bevat, in zakformaat (8x 14 cm), de informatie van de kalender aangevuld met overzichtelijke schema’s en beslisbomen zoals een beslisboom activiteitenbesluit, de uitrijdkalender dierlijke meststoffen, gebruiksregels meststoffen, vellen van houtopstanden, stroomschema’s van afvalwaterlozingen, visserijwet informatie, vervoerdocumenten afvaltransporten en informatie over hoe om te gaan bij sloop als asbest in het spel is.

Door het aanbieden van een instrument waarop de vier kleursporen, grijs, groen, blauw en rood vermeld staan en het vermelden van de landelijke, provinciale en lokale prioriteiten wordt de samenwerking met andere handhavers gestimuleerd. Per seizoen kunnen projecten opgestart worden, waarbij de verschillende kleursporen aandacht krijgen.
De afgelopen jaren is gebleken dat de kalender, bij de verschillende handhavingspartners meer inzicht in de taken en verantwoordelijkheden welke een ieder heeft gebracht.

De intentie blijft elk jaar een nieuwe kalender en waaier Milieuhandhaving uit te brengen. Meer informatie: www.milieukalender.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.