Hengelaar welkom in vijvers van Leek

11197
31 dec 2008

Bron: dvhn.nl. LEEK - Hengelaars zijn straks eindelijk welkom rond de gemeentelijke wateren van Leek. Nu nog is bijna iedereen strafbaar als een hengeltje wordt uitgegooid in een gemeentelijke vijver.

De verwarring waar wel en niet gevist mag worden is straks voorbij door een pachtcontract tussen de gemeente en de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. Directeur Henk Mensinga van de Hengelsportfederatie – zelf Leekster - vertelt dat Leek nog een van de weinige gemeenten is die hun water niet hebben verpacht aan de federatie. Het houdt in dat de gemeente zelf vergunning zou moeten geven voor het vissen in de vijvers, maar dat gebeurt niet. Voor sommige vijvers geldt wel dat omwonenden er mogen vissen, maar duidelijkheid is volgens de Leekster hengelaars ver te zoeken.

Dat gaat veranderen nu burgemeester en wethouders akkoord zijn met een huurovereenkomst. Daarmee worden de visrechten overgedragen aan de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe en geeft een gewone vispas het recht om een hengel uit te gooien.

Volgens Henk Mensinga is er in Leek veel verwarring, omdat de vispas op de ene plek wel en op de andere niet geldig is. "Het kan dan voorkomen dat een ijverige politieman of stadswacht een bon uitschrijft van negentig euro. Ook voor hen wordt het een stuk overzichtelijker en de gemeente is van de rompslomp af," meldt Mensinga.

Een vispas is te koop bij elke hengelsportwinkel. "Daarmee zijn alle vijvers behalve op landgoed Nienoord en ook die prachtige stukken water in de wijk Oostindie allemaal te bevissen." Wanneer de nieuwe regeling in gaat is nog niet helemaal duidelijk. Maar de verwachting is dat dat ruimschoots voor het nieuwe visseizoen geregeld is. Voor bewoners van verzorgingshuis Vredewold komt waarschijnlijk een aparte regeling voor de 'eigen' vijver.

Bron: dvhn.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.